Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personel ve eğitim kurumlarında çalışan öğretmenler için 06.02.2014 Perşembe günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda “Hijyen Eğitimi” düzenlendi.
         Toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Gıda ve Yem Şube Müdürü Atilla ARSLANGİRAY, Uzm.Dr.A.Tuncer GÜRBÜZ, Diyetisyen Nurhayat KOÇAK, Gıda Mühendisi Hayriye REYHANCAN, Çevre Sağlık Teknikeri Burhan ÇUBUK ve çok sayıda katılımcı iştirak etti.

              İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

         “Bakanlığımızın üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan biri olan, ülkemizde halk sağlığı, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunmasını da dikkate alarak, üretimden sofraya gıda güvenilirliğini sağlamaktır. Yenilen içilen her türlü gıdanın sağlıklı üretildiğinden, tedarik edildiğinden, ambalajlandığından ve sunulduğundan emin olmak, sağlığa zarar verebilecek bulaşanlardan tüketicileri korumak temel amaçlarımızdandır.

            Ancak konu, geleceğimizin teminatı en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımız olduğunda hepimizin duyarlılığı bir kat daha artmaktadır.
Çocuklarımızın zamanlarının büyük bir kısmı okullarda ve en az bir öğünü yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerde geçmektedir. Dolayısıyla bu gıda işletmelerinde hijyen şartları büyük önem arz etmektedir.
Bizler bir tarafta denetim görevlisi devlet, bir tarafta hizmet sunan çalışanlar olsak ta nihayetinde birer anne ve babayız. Hizmet götürdüğümüz çocuklarımıza kendi çocuklarımız gibi davranmalı, aynı özeni göstermeliyiz. Bazı gıda ürünlerinin üretimine ve satışına izin verilmiş olsa dahi, sağlıklı beslenmenin başka bir şey olduğunu bilmeli, mümkün olduğu kadar doğal gıdaların tüketilmesi yönünde çaba sarf etmeliyiz. İnşallah bu eğitimler sizlere yol gösterici ve aydınlatıcı olacaktır” dedi.

           Konuşmaların ardından, konu uzmanları tarafından gıda üretimi ve satışında hijyenin önemi konusunda eğitim sunumu yapıldı.
Daha sonra katılımcılar karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.