NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, geçtiğimiz günlerde 3 ülkeyi kapsayan ve Kapadokya bölgesinin turizm potansiyelinin daha da geliştirilmesini amaçlayan geziyi değerlendirdi.

Norveç, İsveç ve Finlandiya’ya yapılan gezinin son derece verimli ve olumlu bir şekilde geçtiğini söyleyen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Bu tür çalışmaların bölge turizmcileri ile gidilen ülkelerdeki turizmcilerin işbirliği potansiyelinin de artırılmasını sağlandığına dikkat çekti.

Hindistan, Singapur ve Malezya’ya geçtiğimiz yapılan geziden olumlu geri dönüşümler alınmaya başlandığına da değinen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, “Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları, Ticaret ve Sanayi odası ve Nevşehir Valiliğimizin düzenlediği bir programla tanıtım çalışması yapıldı. Programda Norveç, İsveç ve Finlandiya’nın başkentlerinde olumlu ve verimli çalışmalar yapıldı. Burada giden turizmcilerimiz oradaki acentelerle birlikte iş toplantısı yaptı. O toplantıda bölgedeki turizm aktiviteleri tanıttılar. Buna artı olarak turizmcilerimiz oradaki turizmcilerle çeşitli bağlantılar kurdular. Oldukça başarılı bir gezi olduğuna inanıyorum. Biliyorsunuz geçtiğimiz yılda Hindistan, Singapur ve Malezya’da da bu tür çalışmalar da bulunmuştuk. Oradaki elde ettiğimiz tecrübelerle birlikte bu çalışmamız daha verimli oldu. Hindistan’dan gelen turist sayısında ciddi oranda bir artış sağlandı. Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkeler ekonomik açıdan son derece güçlü ülkeler. Bu ülkelerden de ülkemize ve bölgemize çok sayıda turist gelmesini bekliyoruz. Önemli olan dünya insanlarının Kapadokya bölgesinin kültür, tarih ve doğa turizm potansiyeline çekilmesi. Tanıtım faaliyetlerimizi sıklaştırarak devam ettireceğiz” dedi.