Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, gürültü haritaları hazırlanacak. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 14 il; Nevşehir, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Erzurum, Gaziantep, Antalya, Adana, Samsun,  Eskişehir, Edirne ve Muğla illeri pilot bölge olarak belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, şehirlerde gürültü kirliliğinin önüne geçmek için gürültü haritası hazırlama çalışmalarına fiilen başlandı. Bu kapsamda birçok belediye ve kurumların yetkili personellerinin katılımıyla Nevşehir’de eğitim semineri düzenlendi.

Nevşehir’de düzenlenen eğitim seminerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personelleri ile gürültü haritasının çıkartılmasında projede görev alan stratejik ortaklarının yetkililerinden oluşan heyet Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ’yü ziyaret ederek sohbet ettiler.

Çalışma kapsamında öncelikle 14 ilin belirlendiği, bu illerin karayolu, havayolu, demiryolu, sanayi bölgeleri gibi belirlenen bölgelerinde gürültü alanlarının inceleneceği ve daha sonra bu çalışmanın Türkiye'nin bütün ilerinde gerçekleştirilerek, Türkiye’nin gürültü haritasının çıkartılacağı belirtildi.