Orta Anadolu'nun kültür ve turizm başkenti Nevşehir Kapadokya bölgesinde yer altına alınmayan Telefon ve Elektrik Direkleri Görüntü Kirliliğine Neden Oluyor.  

Özellikle Nevşehir Kapadokya bölgesinde bulunan bazı elektrik ve telefon direkleri ile bu direklere bağlı kablolar yıllardır yer altına alınmayarak çirkin bir görüntüye neden oluyor. Dolayısıylada Turistlik amaçla bölgeye gelen insanlarında ilk ilgisini çeken şey bu telefon yada elektrik direkleri oluyor.

Bu Çağda Bu Görüntü! 

Doğa fotoğrafları meraklısı yerli ve yabancı turistler de Kapadokya'da görüntü kirliliğine neden olan bu demir direklerin bir an önce yeraltına alınması çağrısında bulunuyor. Ayrıca, Demir direklerle birlikte yer yer sarkan elektrik kablolarının bölge adına çok çirkin bir görüntü oluşturduğunu belirten turistler, yetkililer umarız gereğini yaparlar bu haliyle çok çirkin gözüküyor. Muhteşem manzarası ile selfie yapmak isterken bir bakıyoruz o eşsiz görüntü karesinde direkler sırıtıyor.

HEM RİSK HEM ÇİRKİN GÖRÜNTÜ

Nevşehirli Vatandaşların bu konudaki görüşleri şu şekilde:
 
A. K.: Kapadokya'da Elektrik hatlarının yer altına alınmasını istiyoruz. Bugünkü görüntü eski çağlardan kalma.  Yer altından geçme imkânı varken böyle tehlikeli bir şekilde durmasını istemiyoruz.
 
E. Y.: Bu direkler özellikle sıcak hava Balonculuğu içinde büyük risk ve tehlike arz etmekte olup gereğinin yapılmasını istiyoruz.

E. Y.: Bu direkler ve teller görüntü kirliliği yaratıyor, yerin altına alınması daha iyi olur. Böylece arızalanma ihtimali de azalır.

T. D. : Elektrik tellerinin hala yer üstünde olması görsel olarak kötü ama bundan da önemlisi güvenlik açısından sakıncalı. Bazı yerlerde elektrik kaçakları olduğunu da duyuyoruz.  Kaldırılmaları gerekiyor.


Dünyanın hiç bir yerinde göremeyeceğiniz Muhteşem Manzarası ile Kapadokya'nın başkenti olan Nevşehir'e bu görüntülerin hiç yakışmadığının altını çizen Nevşehirli vatandaşlar, “21. yüzyılda bu görüntüler hiç hoş değil” diyerek, yetkilileri görev başına çağırdı. 
 


Nevşehir'in idarecilerine sesleniyorum bu güzel şehre,şehrin güzelliğine inat sıralanmış Telefon ve elektirik direkleri yakışmıyor. Acilen çözüm bulunup yet altına taşınması ve doğallığın yeniden sağlanması şart.

İşte Nevşehir Kapadokya bölgesinden utandıran "Direk" görüntüleri... Bu görüntüleri Avanos, Ürgüp, Göreme ... her yerde görmek mümkün!

Not:
Edidiğimiz bilgilere göre Bu direklerin yer altına alınması için gerekli meblağın çok yüksek olması maalesef eli kolu bağlıyor. Ama yine de bölüm bölüm çalışmalar Göreme'den başlayarak devam ediyor.