İnanç Turizmini Geliştirmemiz Gerek

NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, bölgede inanç turizminin geliştirilmesi ile 1.8 geceleme yüzdesinin artırılabileceğini söyledi.

İnanç Turizmi konusunda Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir çok ciddi bir potansiyel bulunduğuna değinen Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, halen bölgeye gelen yabancı turistlerin büyük bir bölümünün bölgedeki tarihi kilise ve Şapelleri de görmeye geldiğine dikkat çekti.

Turistin bölgeye sırf Balon turizmi ya da diğer turizm alternatifleri için geldiğinin söylenmesinin yanlış olacağına dikkat çeken Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, “İnanç turizmi Kapadokya bölgesinin kolay kolay vazgeçemeyeceği bir unsur. Zira hali hazırda yerli ve yabancı turiste gezdirdiğimiz ören yerlerimizin çok büyük bir bölümü zaten inanç turizmine bağlı merkezler. Turistte bu anlayıştan kolay kolay vazgeçmez. İnanç turizminde daha etkin bir hale getirmek istiyorsak bölgeyi ilimizdeki kiliselerin bazılarını gezi için, bazılarını belirlenmiş kurallar çerçevesinde daha değişik fikirler için kullanmalıyız. Böyle yapılırsa özellikle yabancı turistlerin bölgemizde kalış oranını da artırmak mümkün olacaktır. Şu anki durumda inanç turizmi her ne kadar 1.8 geceleme oranında geride kalıyor gibi görünse de aslında bölgeye gelen yabancı turistlerin hatta yerli turistlerin % 70’ inin bölgeyi inanç turizmi çerçevesinde geldiğini söylemek mümkün. Zira turist bölgeye sadece sırf balona bineyim diye gelmiyor” dedi.