Türkiye´nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da kayadan oyma yeraltı eğlence merkezlerinde düzenlenen gecelerde, Türk kültür ve yaşamı çeşitli yöresel gösteriler eşliğinde, kız istemeden, at üstünde gelin almaya kadar turistlere tanıtılmaya çalışılıyor. Dünyanın dört bir tarafından Kapadokya'yı ziyaret etmeye gelen Turistlere, bölge halkının yaşam ve gelenekleri canlandırılarak anlatılıyor.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesi'nde bulunan Yaşar Baba Restaurantta Kapadokya'ya tatil amaçlı gelen Taylandlı turistler unutulmaz bir gece yaşadılar.

Türk düğünlerinde gerçekleştirilen kına gecelerinin canlandırıldığı oyunlara turistler de dahil edildi. Tayland'lı bir çift için Türk Geleneklerine göre hazırlanan temsili kına gecesi düzenlendi ve ortaya renkli görüntüler çıktı. İlk olarak temsili kız isteme, kına gecesi ve atla gelin alma gibi kültürel zenginliklerimizin temsili olarak anlatıldığı kayadan oyma Türk Geceleribe yabanacı turistler kadar yerli turistlerinde ilgisi bir hayli fazla...

Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli Yaşar Baba Yeraltı Eğlence Merkezinde Temsili gelin ve damat'a kına yakılmasının ardından, kına ekibi yöresel müzikler eşliğinde yöresel oyunlar sergiledi.