Engelsiz kanatlar sosyal sorumluluk projesi kapsamında Özel insanlar için Kapadokya’da yamaç paraşütlü gösteri yapıldı.  Çavuşun mevkiinde yapılan yamaç paraşütüne Milli serbest paraşütçü Cengiz Koçak ve Fransız Tomas Cattelain katıldı.

Kampa Turizm’in gerçekleştirdiği organizasyonda Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi ,Ürgüp, Göreme ve Uçhisar Belediyesinin ’de katkılarıyla gerçekleşen Yamaç paraşütüne ilk defa binen öğrenciler oldukça heyecanlı gözüktüler.

Organizasyon sorumlularından Levent Işıklı, Kapadokya bölgesinde Özel insanlar için bir etkinlik düzenliyoruz hava çok güzel, Özel insanlar için yamaç paraşütünü tanıtıyoruz. Özel insanlar öğrenciler ve vatandaşları uçuracağız. Belediyeler biz destek oldu katkıda bulundular. Yamaç paraşütünün her hangi bir tehlikesi yok. Güvenlik önlemleri alındı. Yurt dışı ve yurt içinde yaptığımız çalışmalar üzerinde güvenlik üst düzeyde tutularak çok güvenli bin uçuş sağlayacağız dedi.

Tam 385 yıl sonra Hezarfen Ahmet Çelebi'den sonra Galata Kulesi'nden atlayan ikinci kişi olma ünvanını elinde bulunduran Ekstrem sporcusu Milli serbest paraşütçü Cengiz Koçak, Kapadokya bölgesine aşık oldu. Kapadokya Havasıyla, Doğasıyla peribacalarıyla masalımsı muhteşem bir yer... Bu muhteşem ve ayrıcalıklı Kapadokya bölgesini herkesin mutlaka görmesini tavsiye ediyorum diyerek, Kapadokya'ya davet etti.

“Dünyada 43 Ülkede değişik atlayışlar yaptığını belirten Milli serbest paraşütçü Cengiz Koçak, Kapadokya Paraglıdıng düzenlediği etkinlik için buraya davet edildim. Engelsiz kanatlar projesi kapsamında dezavantajlı insanlarımızın, öğrenciler, çocuklar  aracın arkasına bağlı vinç sistemiyle kalkacaklar ve yaklaşık 10- 15 dakika uçacaklar. Göreme'yi, Avanos'u, Ürgüp'ü, Kapadokya’yı bu güzel atlar ülkesini yukarıdan görecekler ve unutulmaz bir deneyim yaşayacaklar. Ben de yaklaşık 600 metreden serbest trendse atlayış yapacağım. Belki 10 saniye 15 saniye de düşeceğim çocuklarda çok ilginç bireyler görmüş olacaklar ve böylece bu etkinliğe bir renk katmış olacağız” dedi.