Konuyla ilgili Süleyman Tetik'in Goal'de ki haberine göre; Galatasaray'ın Olimpik Marsilya'dan kadrosuna kattığı Yunanlı golcü futbolcu Kostas Mitroglou Mübadele döneminde Kapadokya'dan Yunanistan'a göç eden ailelerden birinin torunu.

Mübadele döneminde Anadolu'dan ayrılmak zorunda kalıp Yunanistan'a göç eden Mitroğlu ailesi, bugünlerde birçok Türk'ün de yaşadığı ve sokaklarda Türkçe'ye sıklıkla rastlanıldığı Yunanistan'ın Kavala kentine yerleşti. Yunanistan'ın doğusunda kalan ve küçük bir yapıya sahip olan bu şehirde doğdu Kostas Mitroğlu. Ancak onun da yaşamı, birçok Türk'ün kaderine benzerdi. Zira ailesi, o daha çok küçükken iş için gurbete, Almanya'ya göç etmişti. Futbolada daha çok küçük yaşlarda Almanya da başladı. Futboldaki başarısı kendisini bir çok ünlü kulüplere taşıdı. En son olarakta kaderin bir cilvesimidir bilinmez ama ara transfer döneminde Galatasaray ile kiralık olarak anlaşarak futbol hayatını Türkiye'de sürdürecek...

Yıllar evvel, daha o doğmadan önce Nevşehir Kapadokya'da başlayan bu hikaye, şimdi İstanbul'da Galatasaray ile devam edecek. Kapadokya'dan İstanbul'a uzanan bu hikayenin kahramanı Kostas Mitroglou'nun önümüzdeki günlerde Nevşehir'e gelerek Kapadokya'yı ziyaret etmesi beleniyor.