Kapadokya Gelişim Derneği'nden Başarılı Bir Proje Daha...

Kapadokya Gelişim Derneği İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Genç Kadın Girişimciliğini Geliştirmek" isimli projenin uygulamalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Kapadokya Gelişim Derneği Genel Sekreteri Serkan BAŞAR yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Proje kapsamında; Nevşehir'de Genç Kadın Girişimciliğini Geliştirmek için kurumlar arası (Kamu-STK) Sürdürülebilir İşbirliği Platformu oluşturuldu. İşbirliği Platformu oluşturma çalışmalarına Kapadokya Gelişim Derneği, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AHİLER Kalkınma Ajansı, Nevşehir Dernekler Müdürlüğü, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği, Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Nevşehir İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Nevşehir Kadın Derneği, Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi, Genç Yaklaşım Derneği, Kapadokya Eğitim Akademisi Derneği, Türk Ocağı Nevşehir Şubesi, Nevşehir Muhtarlar Derneği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, TURSAB, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, Gençlik Meclisi temsilcileri ve Nevşehir'deki örnek kadın girişimciler katılmıştır. Çalıştay sonunda bir il eylem planı ve sürdürülebilir bir çalışma döngüsü hazırlanmıştır.


Ayrıca Nevşehir'deki 35 lisenin Girişimcilik Kulüplerinden bir danışman öğretmen ve bir temsilci kız öğrenciye Uygulamalı Girişimcilik Becerileri Eğitimleri düzenlenmiştir.Daha sonra katılımcı öğrenci ve öğretmenler kendi okullarında aldıkları eğitimleri yaygınlaştırmışlardır. 

Proje sonunda öğrencilerin okullarında yaptıkları kulüp faaliyetlerini ve girişimcilik fikri yarışmalarını anlatan posterleri Kapadokya FORUM AVM de  bir sergi ile sunulmuş ve projeye Nevşehir Halkının dikkati çekilmiştir.


Bu Projeyi gerçekleştirirken başta projemizi maddi olarak destekleyen İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı olmak üzere proje ortaklarımız Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile tüm katılımcılara teşekkür ediyor, Kapadokya Gelişim Derneği olarak Nevşehir'e hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.