Peribacaları ve vadileriyle önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, turistlerin güvenliğini sağlamak için atlı jandarma timleri görev yapıyor.
Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgede tarihi yerleşimlerin bulunduğu Ören yerleri ve vadilerde ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak için alternatifler oluşturuluyor.

Merkezi Nevşehir'de bulunan Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'na bağlı atlı asayiş timleri, Kapadokya'da turizme hizmet ediyor. Bölgenin coğrafi yapısından dolayı motorlu araçların giremediği bölgelerde atlı timler devriye geziyor.

Uzman personel tarafından JAKEM Komutanlığı'nda eğitilen atlar arasında, safkan İngiliz atlarının yanı sıra Hollanda, İngiliz, Belçika ve Bulgar cinslerinin yer aldığı 20'ye yakın ırk bulunuyor. 

Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Ören Yeri ve Paşabağları gibi ziyaretçi yoğunluğunun görüldüğü turizm merkezlerinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmeye çalışan atlı ekipler, Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin huzur içinde bölgeyi gezmelerini sağlıyor.

Özel eğitimli atlarla tarihi mekanlar ve vadilerde devriye görevi yapan jandarma personeline, turistler de yoğun ilgi gösteriyor. Ziyaretçiler, atlı jandarma timleriyle hatıra fotoğrafı çektiriyor.