Özel Kapadokya Hastanesinden yapılan Mesajda şöyle denildi: “Özel Kapadokya Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Barış Altuntaş, Göreme'de geçirdiği elim ATV kazası sonucu hayatını kaybetti.  Kadın Doğum Uzmanı  Op. Dr. Barış Altuntaş, Özel Kapadokya hastanemizde görevli idi. Hastalarına iyi hizmet eden bir kardeşimizdi ve kutsal bir görevi vardı. Biz tüm camiamız adına ailesine ve yakınlarına başsağlığı, kendisine de Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun inşallah’’ denildi.

Özel Kapadokya Hastanesi Başhekimi Fatih Yakut'ta mesajında Değerli mesai arkadaşımızı zamansız kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduğunu ifade ederek, Değerli çalışma arkadaşımızın başta ailesi ve yakınları olmak üzere, tüm sağlık camiasına başsağlığı, Merhuma Allah’tan Rahmet diliyoruz. Mekanı Cennet Olsun İnşaallah” dedi.

Yakut açıklamasında, Op. Dr. Barış Altuntaş için 26.05.2017 Cuma günü  Nevşehir merkez Hz. Ömer Camiinde mevlüt verileceği ve akabinde de Cuma namazı sonrası yemek verileceğini belirterek tüm vatandaşlarımızı davet etti.