NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir – İstanbul arası tarifeli uçak seferlerinin artırılması ve bazı uçak şirketlerinin seferler düzenlemeye başlaması ile birlikte Kapadokya Tuzköy Havalimanının apronunun genişletilmesi gündeme geldi. Ancak havalimanının kiralanması konusundaki sürecin sürmesi apron genişletilmesi çalışmalarını da öteledi.

Konuyu değerlendiren Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ulaştırma Bakanının ilimize geldiğinde bakanlığın bu konuda gerekli yardımları yapacağını söylediğini, Apronun genişletilerek terminal binasının yeniden düzenlenmesi konularında çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.

Kapadokya Tuzköy Havalimanının daha fazla yerli ve yabancı turistin yanı sıra yöre halkına hizmet edebilmesi için yapılması gereken çalışmaların titizlikle takip edildiğini kaydeden Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, “Bu konuda biliyorsunuz Sayın Ulaştırma Bakanımız Nevşehir’e geldiğinde açıklamalarda bulunmuş ve Havalimanımızın Apronunun genişletilmesi konusunda bize yardımcı olacaklarını belirtmişlerdi. Terminal binasının ihtiyaca cevap veremez hale gelmesinden dolayı da orada çalışmalarımız sürüyor. Bilindiği üzere şu an itibariyle Kapadokya Havalimanımızdan Nevşehir – İstanbul, İstanbul – Nevşehir arası tarifeli uçak seferlerimiz aralıksız sürüyor. Bu seferlerin sayısı üçe çıkarılmış durumda. Öte yandan Pegassus Şirketinin uçuşları var. Bu konuda havalimanımız daha fazla turiste ve halkımıza hizmet verebilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.