Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Kapadokya bölgesi de yerini aldı.

Travel Turkey İzmir - 9. Turizm Fuar ve Kongresi kapılarını açtı. Fuarın bu yıl 31 ülke ve 55 destinasyon olmak üzere binden fazla firmanın katılımıyla rekor düzeye ulaşması bekleniyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentacıları Birliği (TURSAB) tarafından İzmir Fuar Merkezi Expo’da bu yıl 9’uncusu düzenlenen Travel Turkey 2015 fuarında yerli ve yabancı çok sayıda şirket ve bölge yerlerini aldı.


10 - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğind İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı bugün kapılarını açtı. Bu yıl ilk kez Fuar İzmir'de düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, geçtiğimiz yıla göre metrajını ikiye katladı. Geçen yıl net 10 bin metrekare alanda organize edilen fuar, bu yıl net olarak 20 bin metrekare alanda düzenlenecek. Fuarın bu yılki partner ülkesi Kosova ve partner şehri ise Adana.

13 Aralık 2015 Pazar günü sona erecek olan fuarda, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, Arjantin, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Gana, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hong Kong, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Kosova, Namibya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Sri Lanka, Venezuela, Yunanistan, Zambiya, Zimbabwe gibi ülkelerden gelen çeşitli turizm firma ve kuruluşlar da katılımcı olarak tanıtım yapacak.


Birbirinden güzel doğal güzelliklerin tanıtıldığı Kapadokya, Travel Turkey Fuarı’na damgasını vurdu.

Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören Kapadokya standı, doğal güzellikleriyle görenlerin dikkatini çekiyor.


İzmir Travel Turkey Fuarına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan , KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent Ak ,Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız , Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ile Şifa dağıtan kaplıcasını tanıtmak için fuarda yerini alan Kozaklı Termal Tesisleri Başkanı Cumhur Ünal da katıldı. 

Kapadokya bölgesi önceki yıllarda olduğu gibi yine ziyaretçi akınına uğruyor. Ürgüp ve Uçhisar başta olmak üzere Göreme ve Ortahisar ile KAPHİB’in yer aldığı stantta gelen ziyaretçilere Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler ve tanıtıcı ürünler veriliyor.