23-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Kapadokya Kültür ve İmece Festivali’nin organizasyon ekibi, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’ı ziyaret etti.
Ziyarette, Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi kurucusu Sibel Radiye Gül,festivalin Yunanistan Temsilcisi DespoinaBougioukmanou Papandreou ile AnastasiaLucanos,ve Küratör Serkan Paydak bulundu.
Uçhisar Belediyesi’ne ve Başkan Karaaslan’a festivalin gerçekleşmesinde sağladığı katkılardandolayı teşekkür eden ekip adına DespoinaBougioukmanou Papandreou, Başkan Karaaslan’a dostluk ve barış’ın simgesi olan beyaz güvercin heykeli hediye etti.
Başkan Karaaslan ekibin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Böyle bir festivali düzenlemenizden ve Kapadokya’da dostluk, barış ve kardeşlik temalı uluslararası bir festivalin olmasından dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim.Festivalin sürekli olması halinde iki ülke arasında dostluk, sanat ve kültüraçısından katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Sizleri kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.
Başkan Karaaslan ekip adına DespoinaBougioukmanou Papandreou’ya minyatür Uçhisar Kalesi hediye etti.