Nevşehir genelinde Müdürlüğümüze bağlı Müze ve Ören yerlerini Ocak ayı içerisinde 102.540 kişi ziyaret etmiştir.
-Abdullah Tunay VURAL' ın 21.12.2017 tarihli dilekçesine istinaden; 01-31 Ocak 2018 tarihleri arasında PTOT Film Yapım A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan “İlham Veren Kadınlar" adlı belgesel film çekimleri İlimizde gerçekleştirilmiştir.
-Mustafa KAYlK' ın 09.01.2018 tarihli dilekçesine istinaden; 14-26 Ocak 2018 tarihleri arasında TV Tokyo Corporation' da yayınlanacak Qine yapım tarafından gerçekleştirilen 'Türkiye' deki Mutlu Aile Hayatı" adlı belgesel çekimleri İlimiz sınırlarında gerçekleştirilmiştir.
-25-28 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul TUYAP Fuar alanında 22. Kez düzenlenen Dünyanın 5. Büyük fuarı EMİT-Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı' na başta Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ olmak üzere, KAPHİB Başkanı, KAPTİD, bazı belediyeler ve turizm sektörü temsilcileri ile İlimiz Kültür ve Turizm Müdür V. Cengiz EKİCİ' de katılmıştır. Fuarda açılan Kapadokya standına, çok sayıda hazırlanan. yabancı dil broşürleri gelen yerli ve yabancı konuklara dağıtılmış olup;Fuarda İlimizin tarihi, kültürü ve turizm potansiyeli her yönüyle ulusal ve uluslar arası kuruluşlara tanıtılmıştır.
-Müdürlüğümüzce Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Başvuru müracaatları sonuçlandırılmış olup.Seyahat Acentalarına jeep ve atv izin belgeleri verilmiştir.
-İlimizde bulunan üç Müze Müdürlüğünde teşhir salonlarını gezmek için gruplar halinde gelen öğrencilere gerekli bilgiler verilmiştir.
-Müze Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan koleksiyonerlerin eserlere ait envanter çalışmaları yapılmıştır.
«İlimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nevşehir Rehberler Odası ve Kapadokya TÜRSAB Başkanlığınca oluşturulan komisyonca Bölgede yürütülen Kaçak Rehberler ile Kaçak Acentelerin denetimlerine bu dönemde de devam edilmiş olup. söz konusu denetimlerde tutulan tutanaklara ilişkin hazırlanan ve Valiliğimce onaylanan İdari yaptırım karar tutanaklarının ilgililere gönderilmesi sürdürülmektedir.
Müdürlüğümüzce Hazineye ait kiralanacak ve satılacak yerler ile şahıslara ait su kuyusu, patates deposu, kum ve çakıl ocakları ile mandıra açılması gibi taleplerin mahallinde incelenmesi ve rapor hazırlanması çalışmaları sürekli olarak gerçekleştirilmektedir.
-Ocak ayı içerisinde İlimiz İl Halk Kütüphanesi ve Şube Kütüphanelerimizden faydalanan toplam okuyucu sayısı 11.091 olup; ödünç kitap sayısı 5.756' dır.