KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan anlaşmayla, 40 ülkede, 10 milyon kişi tarafından izlenen İspanyol animasyon sinemasının önemli kahramanı Tadeo Jones serisinin yeni filminde Kapadokya tanıtılıyor. 

Kapadokya, dünyaca ünlü İspanyol animasyon sinema filmi Tadeo Jones serisinin devam filmi “Tadeo Jones 2: Kral Midas’ın Sırrı”ile milyonlara ulaştı.

“Indiana Jones” serisinin bir uyarlaması olarak değerlendirilen Tadeo Jones 2 filmi ile 40 ülkede Kapadokya’nın doğal ve kültürel güzellikleri ile Türkiye’nin tanıtımını yapıyor.

Kapadokya'ya Turist bu Animasyon Filminden sonra 2 kat Arttığı bildirildi. İlk gösterimi İspanya’da gerçekleştirilen filmde 5-12 yaş arası çocuk ve aileleri ile Sadece İspanya da yaklaşık 3.5 milyonu aşkın bir seyircisi izledi. Bunun etkisi Kapadokya:'ya hemen yansıdı.İşte Kapadokya'yı ihya eden animasyon

Yapımcılığını Mediasetcom’nın yaptığı TC. Kültür Turizm Bakanlığı’nın sponsorluğunda çekilen “Tadeo Jones 2: Kral Midas'ın Sırrı" filminde Kral Midasâın kayıp olan kolyesinin üç parçasının bulunarak bir araya getirilmesi konusu işleniyor.

Filmde bol bol Kapadokya görselliği kullanışmış. Çocuklarınıza mutlaka izlettirin.