Erciyes Teknopark tarafından 14 - 16 Eylül 2017 tarihleri arasında Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Kapadokya Uluslararası IP (IntellectualProperty/Fikri Haklar) Günleri başladı.
Kapadokya Uluslararası IP (IntellectualProperty/Fikri Haklar) Günleri’ne Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Kuluçka Merkezi ve Teknopark ekibi ile birlikte farklı teknoloji transfer ofislerinden fikri mülkiyet hakları uzmanları, Türk Patent, TTGV, Patent Ofisleri, Hukuk Büroları ve Araştırma Merkezleri temsilcileri katıldı.  
Konferans, panel ve çalıştay halinde gerçekleştirilen IP günlerinde, katılımcılar tarafından Modül 4 kapsamında teknoloji transferinde Fikri/Sınai Mülkiyet Hakları konuları, EPO Unitary Patent sistemi, lisanslama/ticarileştirme konusunda Texas A&M Modeli, 6769 Sayılı yeni Sınai Mülkiyet Kanununun getirdiği yenilikler, iyi uygulama örnekleri derinlemesine incelendi.  Marka-Patent-Coğrafi İşaret-Tasarım alanlarına getirilen yenilikler ve değişiklikler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Ayrıca TTO'ların patent başvurusu ve tescil sürecinde yaşadıkları temel sorunlar, bu sorunlara çözüm önerileri ile TTO’lardan beklentiler hakkında beyin fırtınası gerçekleştirilerek TTO'ların Modül 4 çalışma alanına önemli düzeyde katkılar sağlandı.