Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  1. Eurodesk Uluslar arası Kısa Film Yarışması Başlıyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından düzenlenen “I. Uluslararası Eurodesk Kısa Film Yarışması” için başvurular başlıyor. “Hoşgörü ve Barış”, “Avrupa ve Gençlik” ve “Serbest”  temalı kısa filmlerin yaratıcıları, uçuşlar ve konaklama dahil Kapadokya tatili için yarışacak.



Eurodesk Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenen proje kapsamında düzenlenen “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 1. Eurodesk Uluslar arası Kısa Film Yarışması” 20 Ekim 2014 tarihinde başladı. Yurtiçi ve Avrupa’dan tüm katılımcılara açık olan kısa film yarışması için başvurular, 31 Aralık 2014 tarihine devam edecek.

KAPADOKYA’DA BİR İLK

Kapadokya bölgesi ev sahipliğinde ilk kez gerçekleştirilecek organizasyona ülkemizdeki tüm lise ve dengi okullar ve tüm üniversitelerde eğitim gören öğrenciler ile birlikte tüm film severler katılabilecek olup yarışma için herhangi bir ücret alınmayacak. En az 15, en fazla 30 dakikalık kısa filmlerin yarışacağı organizasyonda, “Hoşgörü ve Barış”, “Avrupa Birliği ve Gençlik” ile “Serbest” temasını en iyi işleyen filmlerde dereceye girenlere Türk Hava Yolları ile uçuş dahil 2 gece 3 gün Kapadokya tatili verilecek. Bu ödüllerin yanı sıra Kapadokya’da yıllardır dizi ve film yapımcıları için gönüllü olarak destek veren Ürgüplü Mustafa Kırboğa adına bir de özel ödül verilecek. Eurodesk Mali Destek Programı kapsamında desteklenen organizasyona ayrıca Kapadokya bölgesinde hizmet veren turizm sektör temsilcileri Dinler Group, Kayakapı Hotel, Kelebek Otel, Voyager Balloon ve Argeus Travel ile Ahiler Kalkınma Ajansı destek veriyor.



Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Okan Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç .Dr. Suhendan Kumcu ile ünlü yönetmenlerden Bülent Terzioğlu’nun üst seçici kurulu oluşturacağı elemelerde ön seçici kurulu ise Katpatuka Film sahibi Yönetmen Mustafa Karakaya, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Yönetmeni Murat Özdeniz ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Serkan Başar oluşturacak.



Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 1. Eurodesk Uluslar arası Kısa Film Yarışmasına katılmak isteyen adaylar, başvuru formuna ve katılım şartnamesine
www.kapadokyakisafilm.com, , www.eurodeskkisafilm.com ve www.eurodeskshortfilm.com adreslerinden ulaşabilirler. Yarışma hakkında soru ve önerileri olanlar Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversites Avrupa Birliği Proje Koordinatörlüğü veya Katpatuka Film ile iletişime geçebilirler.