Kapadokya, 09-14 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen Hollanda’ nın en büyük kültürel ticari festivali olan Utrecht 2018 Turizm Fuarı'nda tanıtılıyor. 

HOLLANDA'nın Utrecht şehrinde, düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı'nda Nevşehir'in turizmdeki lokomotifi Kapadokya'nın standı büyük ilgi görüyor. Fuarda Nevşehir Kapadokya Bölgesini Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici temsil ediyor.

Daha ilk gününde yoğun katılımın olduğu fuarda Kapadokya'ya gelecek turist sayısını artırmak amacıyla tur operatörleriyle görüşmelerde bulunuluyor. Nevşehir Kapadokya bölgesinin yerel değerleri ile kültürel özelliklerinin tanıtılarak yaşam tarzının yansıtıldığı çeşitli etkinliklerin de gerçekleştirildiği stantta, renkli görüntüler yaşanıyor. Avanos’un çömlek tezgahı ise gerek izleyicilerin gerekse çömlek yapımını denemek isteyenlerin ilk tercihi oldu. Fuar'da Avanoslu çanak ustası Şaban Topuz, hem ustalığını hemde Avanos’un Kapadokya bölgesinin el sanatları merkezi olduğunu aldığı yoğun ilgi ile tescilledi. Vatandaşlar stant önünde uzun süre sıra bekledi.
 
Utrecht 'deki bu Fuarın ilk ziyaretçisi ise Hollanda'da yaşayan Nevşehirli değerli hemşehrimiz, Hollanda Nevşehirliler Federasyonu Başkanı Şengezer Kürk oldu. Kürk, Kapadokya standını ziyaret ederek Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ve Avanoslu çömlek ustası aynı zamanda İl Genel Meclis Üyesi Şaban Topuz ​ile bir süre görüştüler.