Tümsiad Nevşehir Şube Başkanı Samet Aygün ve yönetimince geliştirilen “ortak akıl” projesi için ilk adım atıldı.

Ulusal turizm medya temsilcileri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Turizm Aş Yönetimi ve Tümsiad Nevşehir Şube yöneticileri  biraraya gelerek, Erciyes ve Kapadokya için yeni ve farklı çalışmalar yapacak.

Kapadokya Kültür Turizmi ile Erciyes Kış Sporları Turizmini “müşterek pazarlama “ tekniğiyle birleştirip yeni bir  pazarlama stratejisi geliştirmek  için Nevşehir ve Kayseri turizm sektörü  yöneticileri güçlerini birleştirecek.

Tümsiad Nevşehir Şube Başkanlığı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Turizm AŞ ve Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği temsilcileri  “Kapadokya ve Erciyes” markalarının tanıtımı ile bölgeye daha fazla turist gelmesi amacıyla özellikle kış sezonunda ortak hareket etmek için biraraya gelip strateji geliştirecekler.

Kapadokya ve Erciyes Güçlerini Birleştirmeye Kararlı 

Nevşehir Tümsiad Başkanı Aygün “Kapadokya ve Erciyes birlikte düşünülmeli ve bunun için ortak projeler geliştirilmeli”derken  Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Turizm Aş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı da” bu tür bir işbirliği için hazır ve çok mutlu oluruz. Üstümüze düşeni de bölgemiz için yapmaya hazırız” dedi.

Tümsiad Nevşehir Şube Başkanı Samet Aygün her iki şehrin turizm sektöründeki ileri gelen yöneticileriyle yaptığı ön görüşmeler sonrasında, “ Kapadokya ve Erciyes farklı değerler  taşımasına rağmen   müştereken pazarlanabilecek,işbirliği yapılabilecek çok önemli özellikler taşıyor. Ortak yönleri bölgelerin  yine ortak menfaatleri için masaya yatıracağız.”dedi

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Nevşehir Şube Başkanı işadamı  Samet Aygün Kapadokya bölgesi ile Erciyes Kış Sporları merkezinin birlikte değerlendirilmesi halinde bambaşka bir sinerjinin ortaya çıkacağına dikkat çekti. Aygün, “ Erciyes kış sporları merkezi olarak yarım saatlik mesafede ve nya standartlarında müthiş  bir yatırımın yer aldığı tesislerle donatılmış olarak kış turizminin hizmetinde. Kapadokya bölgesi ise dünya çapında bir bilinirliğe sahip. Kapadokya ve Erciyes’i birleştirebilirsek müthiş bir ikili ortaya çıkar. Peri bacalarının güzelliği, yer altı şehirleri  ve yarım saat yakınınızda harika bir kış sporları merkezi. Ve hatta buna ileride Kozaklı Termal Turizmini de ilave edebiliriz.Bunun için turizm ve tanıtım komisyonumuzu görevlendirdik. Çalışmaları bitmek üzere.  Ekim ayı içinde Kayseri’ye giderek Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı ile görüşüp somut adımlar atmayı planlıyoruz. Bu konuda Sayın Cıngı’dan çok sıcak ve dostane bir davet de aldık elbette onur duyarak bu davete de  yönetici arkadaşlarımızla ve bölgemizin turisttik bölgelerinin belediye başkanları , turizm sektörünün önde gelen istekli temsilcilerinden oluşan bir heyetle ziyaret edecek ve konuyu enine boyuna görüşeceğiz.” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Turizm Aş  yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, Erciyes ve Kapadokya bölgeleri arasında işbirliği konusuna çok sıcak baktıklarını hatırlatarak,” bu manada biz hazırız. Kapadokya bölgesinin temsilcileri ile Ekim ayında bir toplantı yapmayı hedefledik. Karşılıklı olarak bu konuyu masaya yatırıp, somut planlama yapıp harekete geçmek istiyoruz. Kanımca Kapadokya ve Erciyes  markaları güçlerini birleştirirse müthiş bir yeni sinerji doğar. Bundan da başta ülkemiz olmak üzere herkes fayda görür.” diye konuştu. 

Kapadokya-Erciyes turizm platformu olarak temsilcilerinin  Ekim ayının ikinci yarısında biraraya gelerek, bölge hareketliliğini daha da artıracak çalışmalar için harekete geçecekleri belirtildi.

Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV) Genel Başkan Yardımcısı gazeteci İlter Sağırsoy da yaptığı açıklamada, “Nevşehir Tumsiad şubesi harika bir fikri hayata geçirmek umuduyla güzel bir adım atmış. Erciyes ve Kapadokya çok önemli iki turizm  markası. Güçlerini dönemsel olarak bile birleştirirlerse müthiş bir işbirliği ortaya çıkar. Biz de bu alandaki gazeteciler olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.”dedi.