Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) ve HIGFLY Sportif Havacılık Kulubü iş birliğiyle 6-16 Ekim tarihleri arasında yamaç paraşüt kursu düzenleneceği bildirildi.

"Nevşehir'de yamaç paraşütü kursları başlıyor ..."


Yamaç paraşüt eğitmeni Hamdi Şıray, Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu ve Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı’yı makamlarında ziyaret ederek kurs hakkında bilgi verdi.

Konu hakkında www.fibhaber.com a açıklamada bulunan 
Yamaç paraşüt eğitmeni Hamdi Şıray, bugün Derinkuyu Kaymakamı ve Derinkuyu Belediye Başkanını ziyaret ederek Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Esentepe mevkiindeki yapacağımız eğitim uçuşlarından ve Esentepe dağındaki yolun ıslah edilmesine ihtiyacımız olduğundan bahsettik. 

Kaymakamımız da Esentepe' de böyle bir çalışma yapacak olmamızdan çok memnun olacağını ve gereken desteği vereceklerini ilettiler. Derinkuyu belediye başkanımız da aynı memnuniyetle bize destek olacaklarini ilettiler.


Derinkuyu Til Tepesi ve Nevşehir Merkez Göre kasabası tepesinde yamaç paraşütü uçuşları yapılacaktır. Nevşehir bölgesinde uçuşa en müsait olarak bu tepeleri tespit ettik. Kursa 12 kişi katılacak" dedi.

Şimdiden Kapadokya Bölgesine yeni bir heyecan yaşatacak yamaç paraşütü çalışmalarımıza başladık.Tüm yamaç paraşütü sporuna ilgi duyan sporseverleri kursumuza bekliyoruz dedi.

Şıray, daha sonra Başkan Balcı’ya da havacılık rozeti taktı. 

Nevşehir Yamaç Paraşütü

Yine Nevşehir denince ilk akla gelen aktivitelerden birisi olan yamaç paraşütü de gezinize adrenalin katacak türden. Yamaç paraşütü ile Nevşehir’in eşsiz güzelliğini gökyüzünden görme imkanınız olacak. Özellikle peri bacalarını gökyüzünden izlemek büyük keyif.

Serbest paraşütün aksine yüksek bir tepeden koşulmak sureti ile havalanmayı gerektiren yamaç paraşütü Kapadokya' nın kalbi Nevşehir'in en güzel tepelerinde yapılabiliyor. Bunlardan biriside şüphesiz Yerlatı kentleriyle ünlü Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Esentepe mevkisinde Tek ya da iki kişilik uçuşlarla ve pilotun tecrübesine bağlı olarak kilometrelerce /saatlerce sürebilecek bu heyecanlı aktivite sizleri bekliyor. Aktiviteler boyunca konaklama sürecinizi Nevşehir Kapadokya otelleri ile yaparak keyifli zamanlar geçirebilirisiniz...

Özgürlüğün Tadını Çıkarın!

Yamac paraşütü için Kapadokya'da yamaç paraşütü yapılacak en uygun alan Derinkuyu Esentepe mevkisi. Gün boyunca bu muhteşem coğrafyada uçuşlarınızı yapabilir ve akşam çadırınızı kurup kamp yapabilirsiniz. Ufak eğitim tepesi ve normal uçuşlar için tepe mevcuttur.

Bu tepede genel olarak yılın birçok aylarında uçuş yapılabilmektedir. Fakat şiddetli kuzey rüzgarlarında (20km ve üzeri) uçuş yapılamamaktadır. Tepe uygulanabilirliği ve hava koşulları açısından Türkiye’nin popüler uçuş bölgerinden biridir.


Zorluk Derecesi: Başlangıç, orta ve ileri olarak belirlenmiştir. Eğitim uçuşları için uygun bölgededir.

Siz de bu sporun heyecanına varmak istiyorsanız paraşütlerinizi alarak Kapadokya bölgesine gelebilirsiniz. Eğitmenlerin yardımı ile gönlünüzce uçacak, eşsiz manzaranın tadını çıkaracaksınız.