NEVŞEHİR(MHA) Dünya suluboya sanatının başarılı sanatçılarını, genç sanatçı adaylarıyla bir araya getirecek Kapadokya’da suluboya bienali düzenlenecek.

Uluslararası “Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi” Suluboya Bienali ile sanat yoluyla farklı kültürlerden sanatçıların barış içinde kaynaşması ve bölgenin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunulması, sanat eğitimi veren kurumlar arasında işbirliği ve dayanışmayı gerçekleştirmesi hedefleniyor.   
 Suluboya, sanat tarihinde mağara resimlerinden itibaren dünyanın en köklü tekniklerinden. Geleneksel Türk resim sanatlarımızdan ebru, hat ve minyatür sanatı ile aynı kategoride olması modern suluboya sanatının gelişiminde de önemli etkileri ve katkıları olmuş. Suluboya Bienali'nin Türkiye’de yapılması suluboya dünyasının dikkatlerini etkinlik üzerinde toplayacak. Dünya suluboya sanatının başarılı sanatçıları, genç sanatçı adaylarıyla bir araya getirecek olan organizasyon toplam 4 gün sürecek.
 05 - 08 Mayıs 2014 tarihlerinde Kapadokya bölgesinde yapılacak olan etkinlikte ödül töreni, bienal resepsiyonu ve derece alan sanatçıların eserlerinin de yer aldığı geleneksel uluslararası suluboya sergisi yapılacak.
 Sanatçılar canlı performans çalışmaları yapacaklar, panel ve söyleşiler düzenlenecek, profesyonel sanatçılar genç sanatçı adaylarıyla bilgi ve birikimlerini paylaşacaklar. Yıllar boyu farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Kapadokya bölgesi Bienale katılan sanatçılarla gezilecek ve açık havada bölgenin eşsiz güzelliklerini resmedecekler.
  “Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi” sloganı benimsenen proje dünya barışına ve ülkemizin tanıtımına katkı sağladığı gibi dünya suluboya sanatına önderlik ve ev sahipliği yapması Türkiye için ayrı bir anlam ve önem taşımakta.