Nevşehir Valiliği’nin ihalesini geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği proje ile Kapadokya bölgesinin Merkezi Nevşehir’deki turizme açık vadiler 3G Sistemi ile izlenecek.
Geçtiğimiz aylarda Göreme’de bir Vadide yaşanan olayda hatırlanacağı üzere bir Japon turist hayatını kaybetmiş, bir Japon turist ise yaralanmıştı. Olayın ardından gündeme gelen Kapadokya bölgesindeki vadilerin güvenliği konusunda Nevşehir Valiliği Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan ödenekle birlikte harekete geçti.
Vadilerin 3G Sistemiyle izlenmesi ve güvenliğinin sağlanması konusunda yapılan ihale sonucunda ilk etapta 6 Vadiye kamera sisteminin yerleştirilmesine karar verildi. Güvercinlik Vadisi, Zemi Vadisi, Meskendir Vadisi, Bağlıdere, Açıksaray ve Çat Vadisi ilk etapta 3G sistemi ile Jandarma tarafından izlenmeye başlanacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığından vadilerin güvenliği için yapılan bu çalışma için gerekli ödeneğin temin edildiğine dikkat çekerken, zamanla tüm vadilerde bu sistemin kurulacağını dile getirdi.
Vadilerin güvenliği ve temizliği için belediyelerin de önemli katkılarda bulunduklarına değinen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, “Şu anda bilindiği üzere Vadilerle ilgili özel güvenlik elemanları vadilerde güvenliğin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan belediyelerimizin görevlendirdiği personeller tarafından hem vadilerimizin temizliği, hem de güvenliğin sağlanması konusunda da destek olunuyor. Göreme belediyemiz başta olmak üzere diğer belediyelerimizde bu çalışmalara katkı sağlıyorlar. Vadilerimizin elektronik ortamda izlenmesi için ihalemizi geçtiğimiz günlerde yaptık. Cuma gününden itibaren Jandarma tarafından 3G sistemi ile birlikte vadilerimizin büyük bir bölümü takip edilmeye başlanacak. İlk etapta 6 vadimize bu sistem kurulacak. Zamanla bu sistem tüm vadilerimize yaygınlaştırılacak. Bu konuyla ilgili herhangi bir ekonomik sıkıntımız yok. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımız gerekli ödeneği gönderdi” açıklamalarında bulundu.