Kapadokya bölgesindeki ilk evcil hayvan oteli açıldı. Kedi ve köpekler için ayrı odalar ve yatakların bulunduğu otelde, hayvanlara hem spor yapma hem de kendileri için düzenlenen bahçelerde gönüllerince dinlenme ve eğlenme imkanı sunuluyor.

Bölgeye gelen turistler için çok sayıda konaklama tesisinin bulunduğu Kapadokya bölgesinde, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin beraberinde getirdikleri evcil hayvanlar için de artık bir otel var. Hem hayvan sahibi turistlere hem de bölgedeki hayvanseverlere hizmet veren otelde, kedi ve köpekler için lüks konaklama imkanları sunuluyor. Tesiste kedi ve köpeklere düzenli olarak spor aktiviteleri yaptırılırken onların neşeli zaman geçirmeleri içinde imkanlar sunuluyor. Aynı zamanda temel itaat eğitimlerinin de verildiği tesiste, hayvanlara banyo, tıraş ve tüy bakımı hizmetleri de sunuluyor.

Şehir hayatı içinde evcil hayvanların bakımının zor olduğunu ve duyulan ihtiyaç üzerine bu girişimde bulunduklarını anlatan otelin sahibi Pelin Akman, ''Kendi köpeğimizin bakımında karşılaştığımız zorluklar üzerine bu işe başladık ve daha şimdiden gördüğümüz talepten bu alandaki eksikliğin önemini daha iyi kavradık'' dedi.

Otelde kedi ve köpeklere tam pansiyon konaklama olanağı sunduklarını anlatan Akman, ''Beslenme, barınma, banyo, kuaför hizmetleri veriyoruz. Özellikle evlerde büyük köpeklerin banyosu büyük sorun oluyor. Müşterilerimiz ayda en az bir kez banyo yaptırmak için bize köpeklerini getiriyorlar. Bunun dışında tatile çıkan müşterilerimiz veya bölgeye tatile getirenler, hayvanlarını bize bırakıyor. Her biri için özel olarak hazırlanan odalarda hayvanlarımıza hizmet veriyoruz. Günlük bakımlarının yanı sıra kilo problemi olanlar için Kilo Kontrol Programı uyguluyoruz. Ayrıca onlar için düzenlediğimiz bahçemizde hayvanlar dilerlerse havuzda vakit geçirebiliyor veya salıncakta sallanarak hamakta uyuyabiliyorlar'' diye konuştu.

Çalışan aileler için yarım günlük kreş programları da olduğunu belirten Akman, bu hizmetten faydalanmak isteyen ailelerin hayvanlarını sabah işe gitmeden önce bırakıp akşam işe dönerken alabildiklerini kaydetti.