Kapadokya’nın doğal, kültürel ve tarihi mirası Rektörlüğümüzün desteğiyle rölyeflere aktarılarak bir araya getiriliyor. Hitit, Selçuklu ve Osmanlı Dönemleri ile Kapadokya temalı rölyef çalışmaları tamamlanmak üzere.

Yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Meslek Yüksekokulunu (MYO) ziyaret etti. Rektörümüzün Avanos MYO’yu ziyaretlerinde kendisini MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Öcal, akademik ve idari personel karşıladı. Rektörümüz, daha sonra rölyef atölyesine geçerek Avanos MYO El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem ve Öğr. Gör.  Özlem Sağlıyan Eligül ile Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Can Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Aytepe tarafından gerçekleştirilen rölyef çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Kılıç, medeniyetlerin beşiği konumunda olan Kapadokya Bölgesinin, tarihi ile doğal güzelliklerinin yanı sıra Selçuklu, Osmanlı ve Hitit dönemlerine ait izler taşıyan rölyef çalışmalarını inceledi. Türkiye’nin önemli değerlerinden Hacı Bektaş Veli ve Damat İbrahim Paşa’nın da yer aldığı rölyef çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanmasının planlandığı belirten Rektörümüz daha sonra çalışmalara katkıda bulundu.

24 parçadan oluşan rölyefler, tamamlandıktan sonra Kapadokya’nın doğal mimarisine uygun olarak inşa edilen Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbesinin etrafını süsleyecek.