NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Bölgesinin başkenti Nevşehir’in en önemli turistik merkezlerinden biri olan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, bölge turizminin sıkıntılarını değerlendirirken, bölgedeki turizmin çok ucuza satıldığını dile getirdi.

Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerle ziyaret ettiği yabancı ülkelerde turizmin daha nitelikli ve bölgemize nazaran daha pahalı yapıldığını kaydeden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, bu konunun en kısa zamanda TÜRSAB ve diğer turizm paydaşları ile ele alınıp çözüm üretilmesi gerektiğine değindi.

Bölgedeki turizmin pahalı yapılıp çok az turist gelmesi fikrinin de kabul edilemeyeceğini söyleyen Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız, “Bence Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’de en önemli turizm sorunlarımızdan biri bölge turizminin çok ucuza satılması. Bu konuya acilen çözüm bulunmalı. Çok güzel tesislerimiz var. 5 Yıldızlı, pırıl pırıl tesislerimizi çok ucuza satıyoruz. Konuya TÜRSAB başta olmak üzere bu bölgedeki tüm turizmle ilgilenen paydaşları bir araya getirip çare bulunmalı. Pahalı yapalım da kimse gelmesin mantığı da yanlış. Bu fiyat konusunda dengeli olunmalı. Fason turist teşvik edilmeli. Öte yandan grup turizmi konusunda karşılaşılan sorunlarda masaya yatırılarak çözüme kavuşturulmalı. Grup turizmi turizmcilerimizin üzerinde bir tehdit unsuru haline geliyorsa bu konuda değerlendirilmeli. Bölgede turizm konusunda yaşadığımız en önemli sorunlardan biri da bölgemizdeki değerlerimizi tam anlamıyla koruyamadığımızı düşünüyorum. Yabancı bir ülkede bu işler daha titiz yapılıyor. Ama ne yazık ki bölgemizde böyle değil. İnsanların peribacalarının tepesinde gezmesine engel olmalıyız” açıklamalarında bulundu.