KAPEM’DE,  27. EĞİTİM DÖNEMİ SÜRÜYOR

Nevşehir’de , örgün eğitimin en önemli kurumlarından biri konumundaki Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi(KAPEM)’de 27. eğitim dönemi devam ediyor.

18 ve üst yaş grubundaki kişilerin yanı sıra eğitilebilir engellilerin eğitim hizmetlerinden en etkin ve verimli şekilde yararlanmalarına yönelik hizmet sunan Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi’nde. 27. eğitim döneminde değişik alanlarda eğitimler gerçekleştiriliyor.

Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezi(KAÇEM)’de;  Kadın Üst Giysileri Dikimi, Kadın Giysileri Kalıp Hazırlama, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Elde Kurdele İşi, Tel Kırma ve Dekoratif Örtü Dikimi, 2000 Evler Mahallesi Kadın Eğitim Birimi’nde; Kadın Giysileri Kalıp Hazırlama, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Elde Kurdele İşi ve Dekoratif Örtü Dikimi,  Cevher Dudayev Mahallesi Kadın Eğitim Merkezinde;  Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Kadın Üst Giyimi Dikimi, Turistik ve Hediyelik Eşya Yapım, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminali ikinci katındaki eğitim merkezinde;  Pratik İngilizce, Arapça,  Bilgisayar Kullanımı, Elde Kurdele İşi, Kadın Üst Giysileri Dikimi ve Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Kıratlıoğlu Mahallesi’ndeki Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde de; Hereke Halı Dokuma, Kumaş Abajur Yapımı, Step-Aerobik ve Hentbol olmak üzere toplam 14 branşta 25 kurs düzenlendi.

 Alanlarında uzman 13 eğitimcinin sorumluluğunda gerçekleştirilen eğitim çalışmaları 4 ay süre ile devam edecek.

Eğitici kursların bitiminde yapılacak sınavlarda başarılı olan kursiyerlere başarı sertifikası verilecek.