Nevşehir’de, örgün eğitim kurumlarından biri noktasındaki Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi(KAPEM)’de geçtiğimiz günlerde başlayan 30. eğitim dönemi devam ediyor.

Nevşehir’de, 2005 yılından beri 18 ve üst yaş grubundaki kişilerin yanı sıra eğitilebilir düzeydeki engellilerin eğitim hizmetlerinden yararlanmalarını daha da etkin hale getirmek amacıyla hizmet sunan Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi’nde, 4 ay süre ile devam edecek 30. eğitim dönemi geçtiğimiz günlerde başlamıştı.

Kadın Pantolon Dikimi, Kadın Giysileri Artistik çizim, Mutfak Takımları Hazırlama, Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama, Elde Çin İğnesi, Elde Kurdele İşi, Kadın Elbise Dikimi, Dekoratif Örtü Dikimi, Bilgisayar kullanımı, İngilizce seviye A2, ile engellilere yönelik olarak İp Boyama Teknikleri, Hentbol ve Futbol branşlarında toplam 20 kursun düzenlendiği KAPEM’in 30. Eğitim dönemine katılanların çoğunluğunun genç kız ve kadınlardan oluştuğu gözleniyor.

KAPEM’ in 30. dönem eğitimleri, Cami Cedit Mahallesi Belediye Caddesi üzerindeki Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezi başta olmak üzere Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Adnan Menderes Şehirler arası Otobüs Terminali 2. katındaki KAPEM Eğitim Birimi, 2000 Evler Mahallesi Kadın Eğitim Birimi, Cevher Dudayev Mahallesi Kadın Eğitim Birimi ve Kıratlıoğlu Mahallesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.