NEVŞEHİR(MHA) Anadolu Gençlik derneğinin Türkiye genelinde organize ettiği ve Nevşehir’den de 300 gencin katılacağı Çanakkale Şehitliği ziyaret programı başladı.

Anadolu Gençlik Derneği Nevşehir Şube Başkanı Abdurrahim Doğru, Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen organizasyon çerçevesinde 11 Nisan 2015 Cumartesi günü sabah saatlerinde Çanakkale Şehitliğinde olunacağını, burada kılınacak sabah namazının ardından Nevşehir’den ve yurdun dört bir yanından Çanakkale’ye ulaşan kafililerin Şehitliği gezeceklerini dile getirdi.

Doğru, “Anadolu Gençlik Derneği olarak Türkiye genelinde 81 ilde ve 970 ilçe de teşkilatlanmış olan Derneğimize dünyanın en iyi teşkilatlanmış gençlik organizasyonu diyebiliriz. Çanakkale Şehitlerimizi ziyaret etmek amaçlı düzenlediğimiz organizasyon çerçevesinde Türkiye genelinden 250 bin Şehidimize, 250 bin gencimizi Çanakkale’yi ziyaret planladık. 11 Nisan 2015 Cumartesi günü Sabah namazında Çanakkale de olmak üzere planladığımız ziyaret planladık. Nevşehir’den 300 kişilik bir katılımla 10 araçla birlikte Çanakkale de olacağız. Sabah namazını Mescidi Aksa’dan gelen İmam Hatip Şeyh Ömer Abdullah Kisvani’nin ardında kılacağız. Ardından da dünya birincisi hafız Ahmet Ebul Kasimi’nin Kuranı Kerim tilaveti olacak. Saat 09.00’dan sonra Çanakkale Şehitliğimiz gezilecek. Pazar günü sabah saatlerinde de Nevşehir’e dönmüş olacağız. Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü olması nedeniyle bu yıl ki organizasyonumuz ayrı bir önem ve mana içermektedir. Günümüze baktığımızda Çanakkale ruhunu 100 yıl önce geçemeyenlerin çeşitli entrikalarla kısmen de olsa geçtiklerini görüyoruz. Zira Ülkemizde çevrilen diziler, internet ve benzeri yollarla Çanakkale ruhunu taşıyan gençlerimizin manevi açıdan ne hale getirildikleri ortada. Ancak Anadolu Gençlik Derneği olarak kapıdan kovulan, pencereden girmeye çalışanlara yönelik mücadelemizi sürdüreceğiz” açıklamalarında bulundu.