Avrupa ülkelerinde yaşayan ve Ramazan Bayramı'nı Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, arife gününde Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu. Memleket ve gurbet özlemi ile Ramazan bayramı nedeniyle Nevşehir'e de çok sayıda gurbetçi şuan sınır kapısından içeri girerek sılai rahim yapmak için sabırsızlanıyorlar...

Almanya'dan Nevşehir'e giden Gurbetçimiz Alkan Yalın da Cumhurbaşkanı seçimi için oyunu Kapıkule'de kullandığını söyledi. Yoğunluğun oy kullanma işleminden de olabileceğini belirten Yalın, şuan memleketimi Nevşehiri ve eş dost akrabalarımı çok özledim bu vesile ile buradan tüm gurbetçilerin Ramazan Bayramı'nı da kutluyorum dedi...


Bulgaristan'ın Kaptan Anderevo Sınır Kapısı'ndan geçerek Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen gurbetçiler, yurda giriş işlemleri sırasında kuyruğa neden oldu.

Bazı gurbetçiler, sıra nedeniyle kornalarına basarak tepki gösterdi, bazıları da gümrüksüz satış mağazalarının bulunduğu alanlarda vakit geçirdi.

Ayrıca dün başlatılan uygulama kapsamında, gurbetçiler Cumhurbaşkanı seçimi için bazı peronlara konulan sandıklarda oylarını kullanmaya devam etti.

Sınır kapısında oluşabilecek herhangi bir asayiş olayına karşı çevik kuvvet ekibi hazır bulunuyor.

Kapıkule'den önceki gün 8 bin 683 araç giriş yaptı. Son bir haftada ise Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye 30 bin 753 araçla 133 bin 729 kişi geçti. Türkiye'den ise 7 bin 386 araçla 41 bin 127 kişi Avrupa'ya çıkış yaptı.