Türkiye'de başarıyla uygulanmış proje örneklerini ziyaret ederek bilgi alan Karadağ Ödeme Ajansı Heyeti, programın ikinci gününde Nevşehir'de yer alan başarılı IPARD projelerine ziyarette bulundu.

TKDK Nevşehir il Koordinatörlüğüne yabancı misyon temsilcilerinin ziyaretleri devam ediyor. Temmuz ayında AB Büyükelçisi Christian BERGER’den sonra Karadağ Ödeme Ajansı Başkanı Blagota Radulovic ve beraberindeki heyet ile birlikteNevşehir il Koordinatörlüğünü ziyaret etti. Önümüzdeki aylarda ilk çağrı ilanına çıkacak olan Karadağ Ödeme Ajansı, TKDK tarafından desteklenen yatırımları ziyaret ederek prosedür ve işleyiş hakkında İl Koordinatörü Murat Asiltürk’ten bilgi aldı.

İlk olarak Ürgüp’te kırsal turizm kapsamında desteklenen ‘Acropolis Cave Suit Oteli ziyaret eden heyet buradan Avanos’un Kalaba Beldesinde yine TKDK tarafından %65 hibe ile desteklenen Undane Süt Üretim Çiftliğinde incelemelerde bulundu. Tamamen AB standartlarında üretim yapan insan eli değmeden otomatik sistemlerle sağım yapılan ve hızlı bir şekilde soğutularak depolanan süt üretim tesisinde sağım işlemine de şahitlik eden heyetinmemnuniyeti gözlerden kaçmadı.

Son olarak ise, Avanos’ta  yine üretim tesisi TKDK tarafından finanse edilen çanak-çömlek atölyesini ziyaret etti. Burada Avanos'la özdeşleşen çömleğin yapım sürecine tanıklık eden heyete işletme sahibi Şaban Usta tarafından çömlek yapımı denemesi yaptırıldı.

Nevşehir TKDK İl koordinatörü Murat Asiltürk tarafından kendilerine yöremize özgü hediyeler takdim edilen heyet Kapadokya’yı çok beğendiklerini buraya tekrar gelmek istediklerini belirterek ilimizden ayrıldı.