İsterseniz gelin öncelikle Sayın Zeliha Köksal’ın kendi kaleminden kendi ve Derneği hakkındaki çalışmalara ilişkin bilgileri beraber öğrenelim.

 

 

Kay Ders Derneği`nin kurulmasında en büyük etken  Kay Ders Derneği`nin yönetim kurulu başkanı  Zeliha Köksal`ın yurtdışından gelip Kayseri`ye yerleşmesiyle ve Avrupa`da ki çocuklar ile buradaki çocukları karşılaştırmak zorunda kaldığı ve kendi ülkesindeki, kendi milletinin çocuklarının çektiklerine bir türlü duyarsız olamadığı için kurulmuştur.

 

Kay Ders Derneği aslında İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın(Şeyh Ebedali) düşüncesini kabul etmiş bir halkın halka yardım çalışmasıdır . Halk elinden geleni yaparak ,

yoksul çocuklara yardım edilmesi için  teşvik etmektedir.

Bu yoksul çocuklar , okumak isteyen, fakat yoksulluktan dolayı ,bunu başaramayacağını düşünüp, hayata küsen hayalleri gerçekleşemeyeceği için ,çaresizlikten pisikolojisi bozulmaya mahkum kalan, ortaöğretimdeki Yoksul Ailelerin çocuklarıdır. Kay Ders Derneği yardım elini bu çocuklara uzatıyor. Dershaneye gidemeyen yoksul çocuklara, dershanelerde alınan tüm derslerde ücretsiz yardımcı oluyor  ve etüt veriyor. Kay Ders Derneği tamamen gönüllülerden oluşan bir genç ekip. Kay Ders'in gönüllü hocaları Kayseri'de Erciyes Üniversitesinde okuyan üniversiteli öğrencilerden oluşuyor. Bu gençler Türkiye`nin birer kahramandır , onlar haftanın sonlarını  gezmek  yerine,zamanlarını  bu devletin geleceği olan bu yoksul çocuklara  harcıyorlar.
Erciyes Üniversitesi Öğrencileri, ortaöğretim öğrenencilerine, tüm branjlardan gönüllü olaraktan , yani hiç bir ücret talep etmeden hocalık yapıyorlar ,bizde yönetim kurulu olaraktan zamanımızı enerjimizi elimizden geleni ücretsiz bu çocuklara seve,seve veriyoruz.Ve bizler bu çalışmalarda Beled Suresi  90 sanıncı Ayetini bilinçli olarak yapmaya çalışıyoruz inşAllah.

 

Tüm halkımızı da bu çalışmaya davet ediyoruz. www.kayders.com  dan bize  mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

 

Halk Halka Yardım Ederse Ekonomi Düzelmez Belki, Fakat Milletimiz Yükselir…

 

 

 

Kay Ders Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

 

Zeliha Köksal