Nevşehir ve Kayseri'de çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 3 kişi Nevşehir'de yakalandı. Yakalanan şahıslardan 2'sinin İzmir ve Diyarbakır'da kayıp çocuk olarak arandığı tespit edildi.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz gün öğle saatlerinde Güzelyurt Mahallesi Kocaçay Caddesi üzerinde hırsızlık olaylarına karşı çalışma yapan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, durumundan şüphelendikleri 06 EY 8355 plakalı aracı takibe aldı. Bir süre sonra A.A (29) ve B.Ç (27) araçtan inerken, yapılan incelemede asker kaçağı olduğu tespit edilen A.A. Nevşehir Askerlik Şubesi'ne teslim edildi. Askerlik şubesinde işlemleri tamamlanan A.A., buradan çıktıktan sonra B.Ç. ile beraber başka bir araçla şube önüne gelen iki şahısla buluşunca polis yeniden zanlıları durdurmak istedi. Bu sırada B.Ç. kaçarken, A.A. ile birlikte U.İ. (17) isimli şahıs ve T.A. (17) isimli kız yakalandı. Şahısların olay yerine geldikleri araç içerisinde yapılan aramada poşet içerisinde çeşitli ziynet eşyası, 1 adet tabanca, 9 adet mermi, 13 gram toz esrar maddesi ve araç bagajında mühürsüz plakalar ele geçirildi.

Daha sonra Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen 3 şahsın Nevşehir ve Kayseri'de 5 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi. Ayrıca yakalanan şahıslardan 17 yaşındaki U.İ.'nin İzmir, T.A.'nın ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce kayıp olarak arandığı öğrenildi.

Şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edilirken, kaçan B.Ç.'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.