Bugün etkili olan şiddetli yağışlar Kaymaklı Beldesinde sele neden oldu. Kaymaklı’da yağan sağanak yağmur hayatı adeta durma noktasına getirdi.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı kasabasında bugün öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle tarım alanları sular altında kaldı yağış nedeniyle ulaşımda sorunlar yaşandı. Özlüce tarafı başta olmak üzere yüksek kesimlerden Kaymaklı beldesine birikinti halinde gelen aşırı yağışların beraberinde getirdiği çamur yığınları, ana caddeleri de çamur deryasına dönüştürdü. 

Mazı ve Özlüce yolundan yoğun şekilde gelen sel onlarca vatandaş ve sürücüye zor anlar yaşattı. Kaymaklı Belediyesi’nin yoğun çalışma yürüttüğü felakette, aracıyla dışarı çıkan ve selin ortasında mahsur kalan vatandaşlara anında müdahele edildi. Yağışın sebep olduğu sel ile birlikte gelen çamurlar altyapıda büyük sorunlar oluşturmaması için ekipler an be an çalıştı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Nevşehir İl Özel İdaresi genel Sekreteri Savaş Benli; "Kaymaklı kasabamızda yaşanan sel felaketinde Nevşehir il özel idaresi olarak sahadayız.  Bütün ekiplerimizle verdiğimiz mücadelemizde destekçimiz AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider, Yücel Menekşe, Emre Çalışkan ve Kaymaklı Belediye Başaknı Halit Elma'ya teşekkür ederiz" dedi.

İşte görüntülerde Kaymaklı'da etkili olan dolu ve yağmur yağışı sonrası Özlüce yolundan gelen sel çaya akıyor.