Kaymaklı Belediyesi heyeti Kardeş Şehir olan KKTC Büyükkonuk Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı  Halit Elma ve Belediye Meclis üyelerini Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen karşıladı. Daha önce Kaymaklı Belediyesini Büyükkonuk Belediyesi 30 kişilik resmi heyetle ziyaret etmiş ve bu ziyaret sırasında yapılan davet üzerine Büyükkonuk Belediyesine ziyarette bulunulmasına karar verilmiştir.

Belediye Başkan Halit Ema ziyaret sonunda yaptığı açıklamada “ İki Kardeş belediyenin buluşmasının, imzalanan protokol çerçevesinde geliştiği, sosyal ve kültürel ilişkileri canlandırmak, iki belde arasında dostluk ve dayanışmayı artırmak amacıyla üç günlük resmi ziyarette bulunulmuştur. Bu ziyaretle Kaymaklı Belediyesi heyeti KKTC’ nin tarihi ve kültürel mekanlarını gezme ve bilgi alma fırsatı bulmuştur. Ayrıca gezinin son gününde her iki belediye başkanı kendi bölgelerine özgü hediyeler takdim etmiştir.” dedi.

Büyükkonuk Belediye Başkanı  Sezai Sezen yaptığı konuşmada ” Kaymaklı Belediyesi ile kardeş şehir olmanın ne kadar doğru bir karar olduğunu ve karşılıklı yapılan ziyaretlerden sonra daha da iyi anladıklarını, gerçekleşen ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtmiştir.” dedi.

Büyükkonuk Belediye Başkanına, belediye çalışanlarına ve Büyükkonuk halkına heyetimize göstermiş oldukları ilgi ve dostluk için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.