Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, işletmecilerin yüzünü güldürdü.

 

İki hafta önce pistlerde yapay kar makineleriyle üretilen kar sayesinde kayak sezonunu açılan Erciyes’te, dağın genelinde kar olmamasının sıkıntısı yaşanıyordu. Kar yağışının başlamasıyla birlikte dağın tamamı beyaz örtüye büründü.

 

Yağışla birlikte 3 bin metrenin üzerindeki bölgelerde kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği, 2 bin 200 rakımlı Tekir Bölgesinde ise 15 santimetreyi bulduğu belirtildi.

 

Kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıksız devam edeceği ve kar kalınlığının da 25-30 santimetreye ulaşabileceği ifade edildi.

 

Yılbaşı rezervasyonlarını tamamlayan turizmciler, yeni yılda pistler üzerinde de etkinlik yapabilecek. Özellikle meşaleli kayak gösterisini heyecanla bekleyen vatandaşlar, bu yılda bu gösteriyi izleyebilecek.

 

Öte yandan kar yağışıyla birlikte Erciyes-Kayseri yolunda Erciyes’e gelmek isteyen vatandaşların sorun yaşamaması için aralıksız olarak temizleme çalışmaları yürütülüyor. Yolun 24 saat açık kalması için yoğun bir çaba gösteriliyor. 

 

Haber: Faruk Karakaş / Kar 360