Kayseri Şeker, Tarımda Model Olma Yolunda İlerliyor.  Bu bağlamda sadece pancar değil, Kuru fasulye, nohut, arpa, danelik mısır, yulaf, gibi ürünlerde de çiftçinin yanında olmayı sürdürüyor.

Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir illerinde yaklaşık on bin  çiftçiyle sözleşmeli olarak pancar ekimi yaptıran Kayseri Şeker’in  pancar tarımı dışındaki çiftçinin üretimi olan hububat ve bakliyat için de sözleşmeli ekim yaptırması bölgede çiftçiliğe olan ilgiyi artırıyor.

Kuru fasulye, nohut, arpa, danelik mısır, yulaf, gibi ürünlerde Sözleşmeli olarak ekim dönemi başlatan  Kayseri Şeker, sözleşmeli olmasa da çiftçilerin ürettiği mercimek, silajlık mısır,  çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak çekirdeği yanında buğday vb. tahılların da Boğazlıyan-Şarkışla ve Develi Bölgelerinde bulunan  80 bin ton kapasiteli Lisanslı depolarına  konularak değerini bulmasına katkı sağlıyor.

Kayseri Şeker Fabrikasının, Kayseri pancar Kooperatifi ve iştiraklerinin katkılarıyla çiftçilerin gelirine katkı sağlamak amacıyla yaptığı bu çalışmalar, geçimini tarımdan sağlayan bölge çiftçileri tarafından takdirle karşılanıyor.