Türkiye nin hemen her şehrinde olduğu gibi Dünyanın dört bir tarafında da Nevşehirli gurumuzu gurbetçi Nevşehirli hemşehirlierimiz bulunuyor...

İşte onlardan bir tanesi de Kazakistan da yaşıyor..
 1989 yılında Ankara'da çalışma hayatına başlayan Halil İbrahim Şahin(Gülşehirli Emekli Öğretmen Süleyman Şahin'in Oğlu),azim ve gayretiyle günümüzde Gülşehir'in ender işadamları arasına girmeyi başardı.Uzun yıllar Ankara'da ticaret yapan Şahin,girişimci ruhuyla Türkiye dışınada açılarak,çalıştığı alanda Kazakistan'da işalanı açtı.Gülşehirliler olarak hemşehrimiz Halil İbrahim Şahin'i kutluyor,başarılarının devamını diliyoruz.

Halil İbrahim Şahin'in bizler aracılığı ile Gülşehirlilere ilettiği selam metnini yayınlıyoruz.

1989 yılından beri çalıştığım Dişmal Diş Malzemeleri Ltd. Şti. firmasını 2001 yılında devralarak ticaret hayatına başladım.
Türkiye’de son yıllarda artan yoğun rekabet ve karlılıkların azalması sebebiyle bazı arayışlara girdik.
Bu çerçevede Özbekistan veya Kazakistan’da bir şube açmak için çalışmalara başladık.
Kazakistan’ın geleceği ve devletin ticarete pozitif yaklaşımı sebebiyle, başkent Astana’da Dişmal Dental Kazakistan Şubesini 2013 yılında açtık.
Sovyetler Birliğinden kalan izler hala kendini gösterse de bu ülkenin geleceği çok parlak görünüyor.
Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev çok büyük bir devlet adamı ve Kazakistan’ın geleceğini planlıyor. 
Yaklaşık 1 yıldır burada yaşıyorum. Gelecek ile ilgili umutların giderek azaldığı cennet vatan Türkiye’mizden buralara gelmek elbette kolay olmuyor.
Türk Dünyası ile ilgilenen, gelecek ile ilgili umudu azalan herkes şunu bilmelidir ki; bütün zorluklarına rağmen bu Ata topraklarımızdan filizlenen bir Türk Dünyası gerçeği var. Bu aydınlık gelecek, bütün Türk milletinin umudu olacaktır inşallah.

Bu temenni ve dilekler ile bulunduğumuz yerde Gülşehir'in gözü kulağı olan Gülşehir Haber Express'ten Gülşehir'i takip ediyorum.Gülşehir de yaşanan hertürlü güzellikleri burda öğrenerek gurur duyuyor,seviniyoruz.Üzüntüleri Gülşehir Haber Express'ten öğrenerek üzülüyoruz.Tüm bunlara rağmen Gülşehrimizi özlüyor,vatan hasreti başka hasretlere benzemez diyoruz.Tüm Gülşehirli Hemşehrilerime Kazakistan'dan selam ,sevgi ve muhabbetlerimizi gönderiyorz.Saygılarımızla...
Halil İbrahim Şahin

Dişmal Dental/Kazakistan


Haber:Gülşehir haber