Nevşehir Belediyesi hizmet birimleri arasında oluşturduğu otomasyon ağı ile vatandaşlara yönelik sunacağı işlemleri bilgisayar teknolojisi en etkin şekilde kullanarak sunduğu Kentli Servisi, etkin hizmet ulaştırma noktasında,  yeni bir vizyon oluşturuyor.

Nevşehir Belediyesi, hizmet binasının zemin katında hizmete geçirdiği Kentli Servisi ile modern bilgisayar sistemi yardımıyla halka verilecek hizmetlerin hem daha kısa süreli ve hem de verimli bir şekilde sunulmasına imkan sağlıyor.

 Kentli Servisini hizmet halkasına katan Nevşehir Belediyesi, bu kapsamda hizmeti tek noktada toplayan, vatandaşı karşılayan, belediyedeki işlemleri için hazırlayan, gerçekleştiren ve yönlendiren servis ile etkin bir hizmet sunuyor.

Nevşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunan vatandaşlar için ilk hizmet noktası konumundaki Kentli Servisi’nde öncelikli olarak vatandaşların var olan sicilleri güncelleniyor. Sicili olmayan vatandaşlar için de yeni sicil açılıyor.

Belediyeye Emlak, İlan Reklam ve Çevre Temizlik beyanı amacıyla gelen mükelleflerin kayıt işlemlerini de yürüten Kentli Servisi’ nde,  Nevşehir Belediyesi’ne dilekçe sunmak isteyen vatandaşların belge havale işlemlerini yapabiliyor. Ayrıca Kentli Servisi’nin sunduğu hizmetler arasında mükelleflerin belediyeye olan borçları  ile söz konusu borçların vadesine ilişkin olarak da bilgilendirme yapabiliyor. Kredi Kartı ile borç ödeme imkanı da sunan Kentli Servisi ayrıca  işyeri ruhsatı, ihale dosyaları , güzergah izin belgeleri ve iskan için gelen vatandaşlara tek birimden ‘Borcu Yoktur’ belgesinin de tanzim edebiliyor.

'KENTLİ SİSTEMİ İLE ZAMAN KAYBI ÖNLENİYOR'

Dünyada birçok gelişmiş ülkede sıklıkla görülen bu uygulamaları Nevşehir'de de etkin hale getiren  Nevşehir Belediyesi ,  Kentli Servisi ile, tüm bu işlemleri yaparken, daha önce birimler arasındaki kopukluk veya bilgi tutarsızlığı nedeniyle oluşan sıkıntıları önlediği gibi hiç bir saha çalışması yapmadan ciddi bir bilgi akışının sağlanmasına da önemli katkılar sağlanabiliyor.

Her gün 500-550  kişinin  talebini değerlendiren ve Türkiye'de çağdaş belediyeciliğinde öncülüğünü ortaya koyan Kentli Servisi ‘ndevatandaşlar ,  bilgisayar ortamında yapılan her türlü çalışmayı kendilerine  yönlendirilen bir ekran aracılığıyla da  görme imkanı  buluyorlar.