Nevşehir Belediyesi, dünyadaki teknolojik yeniliği etkin hizmet verimliliğine dönüştürmek amacıyla 2010 yılının Şubat ayında  hayata geçirdiği Kentli Servisi ile  vatandaşların en hızlı sürede hizmetlerden yararlanmasını sağlıyor.

Tüm hizmet  birimleri arasında oluşturduğu otomasyon ağı ile vatandaşlara sunacağı işlemleri bilgisayar teknolojisini de etkin bir şekilde kullanmak suretiyle ortaya koyan Nevşehir Belediyesi,  bu kapsamlı oluşturduğu Kentli Servisi olarak da isimlendirilen yeni vizyonu ile de  etkili ve  kısa süreli hizmet sunuyor. 

Nevşehir Belediyesi Hizmet binasının zemin katında hizmete geçirdiği Kentli Servisi ile modern bilgisayar sistemini ,halka verilecek hizmetlerin hem daha kısa süreli ve hem de verimli bir şekilde sunulmasına imkan sağlayan Nevşehir Belediyesi, bilimsel gelişmeyi halkın yararlanacağı hizmetler konusunda kullanmaya büyük önem veriyor.

Belediyeye başvuruda bulunan vatandaşlar için ilk hizmet noktası konumundaki Kentli Servisi’nde öncelikle vatandaşların var olan sicilleri güncelleniyor, sicili olmayan vatandaşlar için de yeni sicil açılıyor.  

Emlak ve Çevre Temizlik Vergi Beyanı işlemleri için Nevşehir Belediyesi’ne gelen mükelleflerin kayıt işlemlerini de yürüten Kentli Servisi elemanları, vatandaşlardan gelen şikayetlerin ele alınmasının yanı sıra,  dilekçe vermek isteyenlerin de belge havalesi işlemlerini yapabiliyor. Belediye’deki ön işlemleri yapılan mükellefleri ilgili birimlere yönlendiren Kentli Servisi aracılığı ile ayrıca mükellefler belediye olan borçlarını ve borçlarının vadesi ile de ilgili olarak bilgilendiriliyorlar. Bu sayede de unutulan ödemeler nedeniyle hem belediyenin ve hem de vatandaşın mağdur olmasının önüne geçiliyor.

Etkin, verimli ve çağdaş hizmet anlayışını, gelişen teknolojik yeniliklere de açık olarak sunmayı ilke edinen Nevşehir Belediyesi, Kentli Servisi ile  siz değerli vatandaşlarımıza ayrımcılıktan uzak, eşit ve güler yüzlü hizmet sunmayı sürdürüyor