Keser, yayınladığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu kaydetti.

İl Başkanı Keser mesajında, “Çağdaş ve açık bir toplumun tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanmasında basının yeri yadsınamaz bir gerçektir. Basının ülkemizin demokratik gelişimine katkıları büyüktür. Türk basını ülkemizin çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlenmiş ve üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Tüm bu gelişmelerin yanında yerel basınımız, ilimizdeki gelişmeleri kamuoyuna aktararak halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görmenin yanı sıra ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yolunda önemli bir görevi ifa eden basın mensuplarının çalışma koşullarının kolaylaştırılarak daha iyi imkânlara ulaştırılması büyük önem taşımaktadır.  Bu duygu ve düşüncelerle kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak için, gece gündüz demeden çeşitli zorluklar içinde kutsal bir vazifeyi ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde özveriyle yerine getiren bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

İl Başkanı Keser “Toplumun vicdanı olan gazeteciler aynı zamanda her bir vatandaşımızın gözü, kulağıdır. Şeffaf ve açık bir toplum için gazetecilerin güçlü konumlarını sürdürmeleri bir gerekliliktir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından bir olarak gördüğümüz basın, fikirlerin serdedilmesinde, düşüncelerin açıkça toplumda yer bulmasında, insan hakları konusunda ileri düzeye gelinmesinde en büyük araçlardan biri olarak önemli bir yere sahiptir.” ifadelerini kullandı.