Çılgın Proje'de sona geliniyor
Kırşehir Belediyesi'nin 'çılgın projesi' olarak nitelendirilen İkizarası Kent Parkı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında gölet kazısı tamamlanarak, dere yatağı ve içerisinde iki adet ada oluşturuldu.


 
Kırşehir Belediyesi'nin 'çılgın projesi' olarak nitelendirilen İkizarası Kent Parkı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında gölet kazısı tamamlanarak, dere yatağı ve içerisinde iki adet ada oluşturuldu. Adalar, sosyal, kültürel ve sportif amaçlı kullanılacak.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, inşaatın gölet betonarmeleri tamamlanarak kaplamasının yapılacağını ifade etti. Hayallerin ötesine geçecek kazanımlar yaptıklarını vurgulayan Bahçeci şunları kaydetti: "Kırşehirlilerin merakla beklediği, İkizarası Kent Parkı yapımına hızla devam ediliyor. Alışılagelmiş park anlayışının ötesinde her şeyi ile Kırşehir'in yeni yüzünü yansıtacak olan Kırşehir Kent Park'ta bulunan kanalın içerisinde 2 adet ada yer alıyor. Bu adalardan birinde restoran olacak, temel betonu dökülmüş ve betonarme imalatı devam etmektedir. Kırşehir gibi Anadolu bozkırında yer alan kentlerin, suya olan özlemini giderebilecek büyük bir proje ilk kez şehrimizde hayata geçirilecektir. Projemiz 120.000 m2'lik bir alana sahip olup, bu alanın 20.300 m2'lik kısmı göl alanı olacaktır. Şehrimizin yaz aylarındaki bunaltıcı sıcağından kurtulmak isteyen hemşehrilerimiz suya olan özlemlerini bu parkta oluşturulacak su kanallarında, giderebileceklerdir."

İkizarası Kent Parkı'nın su ve yeşilin bir arada olduğu sosyal, kültürel ve sportif amaçlı kullanılacak birçok alandan oluştuğunu söyleyen Bahçeci, proje tamamlandığında parkın şehrin görülmeye ve gezilmeye değer yeni gözde mekanlarından birisi olacağını vurguladı.
Kaynak:Kırşehir 24 Gazetesi