Kırşehir'e Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Tuzköy üzerinden Kapadokya Havaalanı’na bağlantı sağlayacak yolun ikinci projesine start verildi... 

Karayolları Kayseri 6. Bölge Müdürlüğünün 2017-2018 yılları arasında Kesikköprü- Tuzköy (Kapadokya havalimanı) arasında yapılacak yolların ihalesi var.

Kırşehir, Nevşehir İlleri Merkez, Gülşehir İlçeleri Kesikköprü, Kuruağıl, Yamalı, Abuuşağı, Tuzköyü Mevkii´nde Karayolları Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Kırşehir-Kesikköprü-Tuzköy 2. Kesim Havaalanı Bağlantı Yolunun ihaleye çıkacağı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, ​Ortaköy-Kesikköprü arasında kalan kesimin 2017 yılında ihale edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Kesikköprü- Tuzköy (Kapadokya havalimanı) arasındaki yolun ise proje çalışmaları tamamlanmış olup, yatırım programına alınması durumunda 2018 yılında ihale edilmesi planlanmaktadır. Söz konusu güzergahta kullandığınız köy yollarının bakım ve onarım çalışmaları için Nevşehir ve Aksaray İl Özel İdarelerine başvurulması gerekmektedir.

Kırşehir-Kapadokya Havaalanı Yolu tamamlandığında mesafe, 86 kilometreden 56 kilometreye düşecek. Hacıbektaş üzerinden yapılan Kırşehir’den Kapadokya Havaalanı’na ulaşım, 86 kilometre iken bu proje ile ulaşım mesafesi, Kesikköprü-Yörücek-Abuşağı üzerinden Kızılırmak boyunca seyreden bir güzergâhta ile 56 kilometreye düşüyor. 

İhalesi yapılacak bu yol ile Nevşehir’e bağlı Abuuşağı köyü yakınlarından geçen yolla Kırşehir, Kapadokya Havaalanı’na yaklaşacak. Kırşehir’den Hacıbektaş ve Ürgüp üzerinden 86 kilometre olan karayolu mesafesi, Abuuşağı’ndan geçecek yolla bu mesafe 56 kilometreye düşecek.