​Nevşehir'de başlatılan yol ağaçlandırma projeleri Nevşehir İl Orman İşletme Müdürlüğünün özverili ve başarılı çalışmalarıyla son hız devam ediyor. Bu kapsamda Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kırşehir - Kayseri arası 40 Km. lik Karayolu kenarları ağaçlandırılarak bakımları yapıldı.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, FİB Haber.Com haber merkezine yaptığı açıklamasında; "Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışma ile 40 km Kalaba-Mucur arasi çift yönlü ağaçlandırarak, 28 bin sedir, servi, kara çam, iğde, akasya, gibi 1 metre boyunda , 6-8 yaşlarinda fidanlarla donatiyoruz. Kırşehir - Kayseri arasi 40 km yolu çift taraflı 2, 3 sira olarak ağalandırıyoruz. Bu şekilde 2016 yilinda toplam 70 km çift yönlü karayolu agaçlandirdik " dedi.  

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, Kırşehir-Kayseri karayolu ile birlikte Bölünmüş yollarda ve kavşaklarda bulunan alanlar, her türlü iklim şartlarına dayanıklı fidan, bitki ve çalı türleri ile süslerken, karayolları ağaçlandırılırken görüşü engellemeyecek şekilde olan bodur türler ile yayılıcı bitkiler kullanıldığını ifade etti. Bir taraftan dikimleri süren fidanlar için sulamaları yapılırken diğer taraftanda Dikilen fidanlar için ot alma, çapa işlemleri de hızla devam ediliyor.

Satırlı, Ayrıca yol kenarına dikilen ağaçların ve diğer bitkilerin, yoldan çevreye yayılabilecek gürültü ve toz kirliliğini, hava kirliliğinin önlenmesi ile alakalı olarak çok önemli bir vazifeyi de üstlendiğini ifade etti...

Fidan dikim Çalışmalarını yerinde inceleyen Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı; “Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikaları çerçevesinde yapılan bu çalışmalarla karayollarımız daha estetik bir görünüme sahip oldu. Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü olarak toplumsal rolümüzün farkındayız. Yol kenarı ağaçlandırmalarıyla birlikte okul, çeşme başları ile köy ve belde yolu kenarları da ağaçlandırma çalışmalarımız da kesintisiz devam etmektedir. Ağaçlandırma sahalarının korunmasında bizim kadar vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını diliyorum” dedi. Satırlı, "Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü olarak yol kenarı çalışmalarımız her yıl artarak devam edecek" dedi.