Kırşehir ilini Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Tuzköy üzerinden Kapadokya Havaalanı’na bağlantı sağlayacak yolun ikinci projesine start verildi... 

Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan yaptığı açıklamasında; "Kırşehir-Kapadokya havalimanı yolu kısaltma çalışmalarına başlıyoruz" dedi.
 
Milletvekili Arslan; "Bu ihale kapsamında Kesikköprü’den Kapadokya havalimanına bağlantı yolu kısım kısım, ihale edilerek tamamlanacaktır. Bu sayade havalimanı ulaşımı kısalacağı gibi aynı zamanda havalimanın etkin kullanımı sağlanacaktır. Şehrimize hayırlar getirmesini temenni ederiz”. dedi.

Kırşehir-Kapadokya Havaalanı Yolu tamamlandığında mesafe, 86 kilometreden 56 kilometreye düşecek. Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi üzerinden yapılan Kırşehir’den Kapadokya Havaalanı’na ulaşım, 86 kilometre iken bu proje ile ulaşım mesafesi, Kesikköprü-Yörücek- Gülşehir Abuşağı köyü üzerinden Kızılırmak boyunca seyreden bir güzergâhta ile 56 kilometreye düşüyor. 

İhalesi yapılacak bu yol ile Nevşehir’e bağlı Abuuşağı köyü yakınlarından geçen yolla Kırşehir, Kapadokya Havaalanı’na yaklaşacak. Kırşehir’den Hacıbektaş ve Ürgüp üzerinden 86 kilometre olan karayolu mesafesi, Abuuşağı’ndan geçecek yolla bu mesafe 56 kilometreye düşecek. 

Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Tuzköy Mahallesindeki Kapadokya Havalimanından başlayarak yapılacak olan yol, Abuşağı ve Yamalı ile Kırşehir'in Kuruağıl ve Kesikköprü köylerinden geçerek Kırşehir'e ulaşacak.
70 milyon liraya mal olması planlanan yolun 2. kesimi Kesikköprü'de Kırşehir-Aksaray yoluna bağlanacak. Yapılacak ikişer şeritli bölünmüş yolun genişliği 27 metre ve uzunluğu 36 kilometre olacak. Kızılırmak nehrinin sol tarafında yer alacak güzergah, Kapadokya Havalimanı yakınındaki yeni Acıgöl yolu kavşağından başlayarak Kızılırmak’ın güneyinden ilerleyip, Abuuşağı köyünün kuzeydoğusundan ve Yamalı köyünün kuzeyinden geçerek Kırşehir'in Kuruağıl Köyünün kuzey yönünden Kesikköprü'deki Kırşehir-Aksaray yolu ile bağlanacak. Yolun yaklaşık 8 km’lik kısmı Kırşehir il sınırları içerisinde, yaklaşık 28 km’lik kısmı ise Nevşehir il sınırları içerisinde yer alacak.
Kapadaokya Havalimanına yeni bağlantı yollarının yapılmasıyla Gülşehir'in Kapadokya Havalimanı ile bağlantılı olan trafiği azaltılıyor. Daha önce geçtiğimiz yıl yapılan Acıgöl-Aksaray yolu ile Kapadokya Havalimanının trafiği güney yönüne kaydırılırken, şimdi de Tuzköy-Kesikköprü yolu ile kuzeye yönlendirilecek. Böylece Gülşehir'den sadece Nevşehir yönüne gidecek olanlar geçiş yapacak.