NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde Kızılay tarafından başlatılan Yol Güvenliği Savunuculuğu Projesi çerçevesinde başlatılan Resim, Karikatür ve Kısa Film yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Alper Balcı’nın yanı sıra, Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, Ürgüp Şube Başkanı Mehmet Yaman, SGK İl Müdürü Kemal Duran, Ürgüp ilçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir ve Protokol mensupları katıldı.

Trafik kazalarının ülkemizde ortaya çıkardığı vahim tablonun ortaya konulduğu Slayt gösterisinin ardından yapılan konuşmalarda Kızılay Ürgüp Şube Başkanı Mehmet Yaman, 2013 yılında başlatılan projenin Türk Kızılay’ının trafik kazalarını halk sağlığını ciddi oranda etkileyen ve afet olarak gördüğünü dile getirdi.

Yaman, “01 Mayıs 2013 tarihinde başlatılan proje doğrultusunda çeşitli etkinliklerde bulunduk. Bu konuda 700 şube içerisinde ilk şube arasına girdik. 6 kez ilçemizde bu projeyle ilgili etkinlik yaptık. Yeni nesillere Kızılay’ı daha iyi anlatmak istiyoruz” dedi.

Proje Koordinatörü Mine Akdoğan, “Yılda 10 bin kişi ülkemizde trafik kazaları nedeniyle hayatlarını kaybediyor. Bu sayı doğal afetlerde ve terörden kaybettiğimiz insan sayısından daha fazla. Bu insan eliyle ortaya çıkarılmış bir afet. Emniyet kemeri ile ilgili cezalar caydırıcı değil ve bu cezaların daha fazla olmasını istiyoruz. Emniyet kemerinin kullanımı insanlarımızın trafik kazalarında hayatlarını kaybetmemeleri için büyük önem taşıyor” ifadelerinde bulundu.

Ürgüp ilçe Kaymakamı Alper Balcı ise konuşmasında, “Kızılay’ın böyle bir çalışma içerisinde olması beni mutlu etti. Daha önce görev yaptığım yerlerde de Kızılay’ın çalışmalarına destek vermeye gayret ettim. Öğrenci arkadaşlarımdan istirham ediyorum Kızılay gönüllüsü olmaları için. Bayrağımızda olan nalsı hilal orda da var. Trabzon’da en çok kan bağışlayanlara ödül veriyorlarmış. Ben o dönemde 6 kan bağışında bulunmuştum. Ve bana da ödül verirler diye düşündüm. Ama hiç unutmuyorum İsmail Bey diye bir Vatandaşımız orada 52 kez kan bağışında bulunmuş. Bunu duyduğumda benim de Kızılay için, bu ülke insanı için daha fazla fedakarlık yapmam gerektiğinin farkına vardım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ürgüp Kızılay Şubesi tarafından proje çerçevesinde düzenlenen Resim, Karikatür ve Kısa Film yarışmasında dereceye giren öğrencilere törene katılan protokol mensupları tarafından ödülleri takdim edildi.