Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi tarafından 26 - 27 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul Radisson Blu Hotel’de düzenlenen “Havacılıkta Dil Eğitimi: Sektör - Eğitim Kurumları Koordinasyonu” konferansı, sunum ve workshoplar ile oldukça hareketli geçti.
Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi’nin davetlisi olarak yüksekokulumuz adına konferansa katılan müdür yardımcımız Füsun Hepdinç, “Dil Eğitiminde Doğru Hedef Belirleme” konusunun ele alındığı bir sunum yaptı.
Sunum, havacılık sektöründe ihtiyacı karşılayacak dil yetkinliğine haiz insan kaynağı yetiştirilmesinde uzun vadeli çözümlere ilişkin konuların ele alındığı konferansta büyük bir ilgi ile takip edildi.
Konferansa Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi Başkanı Doç. Dr. Sn. Kemal Yüksek ve yüksekokul müdür yardımcımız Füsun Hepdinç’in yanısıra, Türk Hava Yolları Dil Eğitim ve Hizmetleri Müdürü Muzaffer Özçelik, Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Başkanlığı ve Uçuş Eğitim Akademisinden konuyla ilgili uzmanlar katıldı.
Akademi tarafından organize edilen konferans, Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek’in açılış konuşması ile başladı.
Yüksek, konuşmasında: “Hızla gelişmekte olan havacılık sektörünün bayrak taşıyıcı markası olarak istikrarlı ve planlı bir büyüme içerisindeyiz. 2010 yılında 14 bin olan personel sayımız bugün 22 binlere ulaşmış durumda. 2023 yılında ise bu sayıyı ikiye katlayarak 40 bin kişilik bir aile olmayı planlıyoruz. Türk Hava Yolları olarak Avrupa’nın en iyi havayolu unvanını korumak hedefi ile ilerlediğimiz bu yolda, hizmet kalitemizin en önemli belirleyicisinin personel kalitemiz olduğunun inancındayız. Yolcu memnuniyetimizi artırma konusunda yolcularımızla birebir iletişimde bulunan; kabin, kokpit, yer hizmetleri ekiplerimize büyük görevler düşmektedir.” dedi.