Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Çatspor ile Suvermez Kalespor takımları arasında oynanan Play-Off yarı final rövanş maçının devre arasında Cemiyetin Başkan Yardımcısı, İHA Nevşehir temsilcisi Coşkun Sağlamdin’i, darp edip hakaret eden taraftarları şiddetle kınadıklarını ve olayın takipçisi olacaklarını söyledi.
Osman Koca, “Kamuoyunun haber alma hakkı için görev yapan meslektaşımıza yönelik çirkin saldırıyı derin bir üzüntüyle öğrendim. Olayı yapanları kınıyorum. Meslektaşımız, Cemiyetimizin Başkan Yardımcısı olan İHA Nevşehir temsilcisi Coşkun Sağlamdin’e sözlü ve fiili olarak saldıran taraftarların hakkında gerekli yasal işlemleri yapmasını bekliyoruz. Olayın takipçisi olacağız” dedi.
Sporun insanları şiddet ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, tatlı bir rekabet içerisinde yapılmak için yapıldığını belirten Koca,  zaten bu yönüyle bütün Dünya’da Fair- Play anlayışının çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
Gazetecilerin ilimizi en güzel şekilde tanıtmak, şehir genelinde yapılan işleri kamuoyuna duyurmak amacıyla görevlerini üstün bir sorumluluk anlayışı ile yürüttüğünü kaydeden Koca “ Nevşehir’deki gazeteciler olaylara son derece duyarlı bir şekilde hareket etmektedirler. Bunu Nevşehir kamu kurumu yöneticileri, STK temsilcileri, siyasi parti yöneticileri yakından bilmektedir. Sadece görevini yapma amacıyla sahada bulunan arkadaşımızın her ne sebeple olursa olsun sözlü ve fili darp edilmesi kabul edilemez” diye konuştu.