NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in 20 yıla uzanan bur dönemine imza atan m. Ziya Bulaner’in fotoğrafları hem Şoförler Odasında hem de birlik başkanlığında asılı kaldı. Bir gün olsun kimse onu anmadı.

Uzun yıllar Nevşehir’in en önde gelen isimleri arasında yer alıp, esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanlığının modern hizmet binasına kavuşmasının temellerini atan M. Ziya Bulaner’in vefatının üzerinden geçen 8 yıla yakın sürece kimse kendisini hatırlamadı bile.

Şimdinin koltuk sevdalılarına Vefa İstanbul’da bir Semtin Adıymış dedirtecek bu durum memleketine iyi ya da kötü hizmetin geldiği son noktayı özetlemesi açısından da son derece önemli.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ziya Bulaner, yakalandığı Akciğer Kanseri'ne yenik düştü. 
Nevşehir'de yaklaşık 20 yıldır Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığı ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlığı görevlerinde bulunan Mehmet Ziya Bulaner, yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle tedavi görmekte olduğu Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybetti. 1943 yılında Nevşehir'de doğan Mehmet Ziya Bulaner, evli ve 4 çocuk babası idi. 
Bulaner'in naşının, Ankara'dan getirilmesinden sonra Kurşunlu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.