Nevşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi yetkilileri, vatandaşları hem kendi güvenliği hem de itfaiyenin daha verimli çalışabilmesi için şimdiden baca temizliği yaptırmaları konusunda çağrıda bulundu.

 Nevşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi yetkilileri, kombi ve baca temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Eğer üzücü bir olayın yaşanmaması isteniyorsa, en az iki yılda bir kez olsun kombi bakımı ve baca temizliğini yaptırın. Yaz mevsiminde işlerin az olması, bu bakımın daha kolay ve iyi bakılmasını sağlar” 


Üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşların baca temizliğini kendilerinin yapmamaları uyarısında bulunan yetkililer, kış aylarına kalmadan bacalarını mutlaka temizletilmesi gerektiğini bildirdi. Temizletilmeyen bacaların kış aylarında tıkanması sebebiyle karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca yangınlarının yaşandığını hatırlatan yetkililer, “Bu yüzden vatandaşlarımızın kış ayına girmeden bacalarını mutlaka temizletmeleri gerekir. Bazen bacaların üzerine kuşların yuva yapmasından ya da ölüp baca içine düşmesinden, binanın inşaatı sırasında baca içinde kalan çimento kalıntılarından veya bacadan kopan çeşitli parçalardan dolayı bacanın hiç kullanılmamış olsa bile tıkalı olabilir.

Bu gibi tıkanmalar sonucunda yakılan soba, doğalgaz ya da katı yakıtın dumanı dışarıya atılamayacağından ve tahliye edilemeyen gaz geri döneceğinden, maalesef zehirlenme olayları meydana gelmektedir” uyarısında bulundu.